reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Square Enix se rekordně dařilo, ale zbavuje se IO Interactive

12.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Square Enix se rekordně dařilo, ale zbavuje se IO Interactive
Společnosti Square Enix se v posledním době finančně velice dařilo, neboť vykázala rekordní tržby, a to i přes komerčně málo úspěšné hry Hitman nebo Deus Ex: Mankind Divided. Vedle toho se Square Enix také zbavuje IO Interactive, čili právě tvůrců Hitmana.
Společnost Square Enix nejdříve ohlásila, že se zbavuje studioa IO Interactive, což dává všanc také budoucnost celé restartované série Hitman. Hra z předchozího roku přitom není vůbec špatná. Sbírala spíše pozitivní recenze a představila zajímavý epizodní způsob vydávání, kdy na trh postupně chodily sady misí, které bylo možné kupovat jednotlivě, nebo celkově s plnou cenou. Nicméně z rozhodnutí vydavatele Square Enix to vypadá, že z finančního hlediska Hitman předpoklady nenaplnil.





IO Interactive jsou nejvíce známí právě díky sérii Hitman, a tak společně s nimi visí otazník i nad ní. Nyní je tak toto studio k mání, takže se nejdříve musí najít případný zájemce a pokud se nenajde, je otázka, co se s ním stane. Není také jasné, za kým půjde licence na Hitmana, ale můžeme očekávat, že za IO Interactive.





Vedle této hry se dle představ Square Enix dobře neprodával také Deus Ex: Mankind Divided, což také není špatná hra, ale zákazníci si jako v mnohých jiných případech stěžovali na DLC nabízené už na samotném začátku prodeje a mikrotransakce. Právě za tyto věci ale samotní vývojáři (zde Eidos Montreal a Nixxes Software) zrovna nemohou. Naopak velice dobře se prodávaly hry Final Fantasy XV a Rise of the Tomb Raider pro PS4. Nejspíše právě tyto hry zařídily firmě Square Enix rekordní tržby za poslední fiskální rok, který skončil s letošním březnem, a to 1,7 miliardy liber, což je meziročně o 20 procent lepší.

Fanoušci série Final Fantasy tak budou rádi, že na její pokračování Square Enix určitě nezapomene a jako nejbližší další obsah si připraví rozšíření Stormblood právě pro 14. díl. Co se týče sérii Tomb Raider, tu zase čeká "spin off". Square Enix také poznamenali, že na konzolovém trhu s hrami je stále těžší uspět a právě to mělo potkat Hitmana a Deus Ex, takže dle toho ani tak nešlo o úspěch či neúspěch na PC.

Zdroj: KitGuru
reklama