reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Stáj eSuba.Red Bull ovládla Mistrovství světa ve hře TrackMania Nations

3.11.2011, eSuba, aktualita
Stáj eSuba.Red Bull ovládla Mistrovství světa ve hře TrackMania Nations
Předposlední říjnový víkend se na Pařížském výstavišti odehrála jedna z největších herních událostí letošního roku. Akce nesoucí název Electronic Sports World Cup je obdobou mistrovství světa v klasických sportech. I zde se soutěží v mnoha...
Předposlední říjnový víkend se na Pařížském výstavišti odehrála jedna z největších herních událostí letošního roku. Akce nesoucí název Electronic Sports World Cup je obdobou mistrovství světa v klasických sportech. I zde se soutěží v mnoha disciplínách a pouhá účast na této akci znamená úspěch v kvalifikačních soutěžích.

Tyto kvalifikace jsou jak na národní, tak na mezinárodní úrovni. Organizátor národních kvalifikací si určuje, které hry bude podporovat, a jejich hráči se následně utkají o proplacené výlohy na samotné Mistrovství světa v elektronických sportech. Pro Českou republiku to letos byl virtuální fotbal FIFA 2011 a strategie Starcraft 2. Hráči, kteří se tak chtěli zúčastnit této akce v jiných hrách, museli podstoupit strastiplnou cestu mezinárodních kvalifikací. V nich si nejlepší vysloužili plně hrazené výlohy, nebo alespoň startovné.



Mezinárodní kvalifikací se prokousali i naši dva nejlepší jezdci, slovenská dvojice hájící barvy eSuba.Red Bull týmu, Erik “hakkiJunior” Leštach a Marek “tween” Pacher. Oběma se podařilo kvalifikovat na finálový turnaj a získat tak možnost poprat se nejen o slávu, čest, medaile a pohár, ale také o podíl na celkových 15 000 amerických dolarů rozdělených mezi nejlepší čtveřici hráčů.

Trackmania Nations je virtuálním závodem formulí. Jezdci mají jednoduchý úkol - dojet první. Kdo sleduje reálné závody formulí, ví, že zde momentálně vládne stáj Red Bull, která kromě titulu mistra světa získala také vítězství v poháru konstruktérů jakožto nejlepší stáj v celém seriálu závodů. Podobný kousek byl také snem slovenské dvojice, která však věděla, že od snu ke skutečnosti je ve velké světové konkurenci daleko.

Nicméně již začátek celého mistrovství dal tušit, že oba jezdci jsou ve skvělé formě, když hakkiJunior již při zahřívacích kolech zajel světový rekord na jedné ze soutěžních tratí.





Celé Mistrovství světa probíhalo formou skupin, z kterých postoupili nejlepší jezdci do semifinálových jízd a následně do velkého finále. Do velkého finále se v pozici nejlepšího jezdce propracoval tween, který vyhrával jednu jízdu za druhou. Naopak hakkiJunior se do velkého finále dostal až z oprav, které ale vyhrál a společně s francouzským jezdcem Yoanem “YoYo” Cookem a holandským závodníkem Timem “spam” Lunenburgem doplnil svého kolegu v souboji nejlepších čtyř.

Již nyní měli jezdci jistotu nejméně 1000 $ za čtvrté místo. S tím se ale určitě nikdo nechtěl spokojit. V atmosféře přímého přenosu internetových televizí a před zraky stovek diváků přímo na místě se slovenští jezdci pustili do svých soupeřů hned od začátku. V polovině celého závodu měli již poměrně pohodlný náskok. Ačkoli velmi dlouho vedl tween před svým stájovým kolegou hakkiJuniorem a vypadalo to, že si dojede pro celkové vítězství, v koncovce se nedokázal vyvarovat několika chyb a jeho zkušenější parťák jej nakonec dokázal předehnat a ukořistit první místo. Mladší ze dvou slovenských borců se následně vrátil ke svému stylu jízdy a svou druhou pozici s přehledem uhájil.

Mistrovství světa virtuálních formulí tak ovládla stáj eSuba.Red Bull, která navázala na stejný úspěch jmenovkyně ze slavnějšího závodního seriálu.


Konečné pořadí Mistrovství světa v Trackmania Nations:
  1. Erik hakkiJunior Leštach (eSuba.Red Bull tým) - výhra 8000 $
  2. tween Pacher (eSuba.Red Bull tým) - výhra 4000 $
  3. YoYo Cook (eXtension tým) - výhra 2000 $

Výňatek fotografií z akce:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150354099117954.364445.138254822953&type=3
Autor: eSuba
eSuba je dlouhodobě nejlepším českým multiherním týmem zaměřujícím se na nejperspektivnější hry progamingu. V poslední době se sféra zájmu tohoto týmu rozšířila z PC her i na konzolové (zejména Xbox360).
reklama