reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Star Citizen 2.6 v dohledu: souboje mariňáků a nové lodě

21.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Star Citizen 2.6 v dohledu: souboje mariňáků a nové lodě
Star Citizen jsme opustili, když přišla na svět verze 2.5. Nyní nám Cloud Imperium Games slíbili další verzi 2.6, jež s sebou přinese možnost hrát FPS za mariňáka a také se představí velké bitevní lodě.
Star Citizen je velkolepý herní projekt, který slibuje celý konzistentní sci-fi svět vycházející ze série Wing Commander, v němž budeme moci tropit, co nás napadne. Pokud nevíte, o co jde, můžete si pročíst následující článek, který popisuje i hru Squadron 42. Ta přijde na trh dříve pro jednoho hráče a bude využívat stejný herní svět, a tak nás připraví na samotného Star Citizena.




Co je tedy nového? Aktuální informace pochází ze streamu, který byl vysílán při příležitosti založení původní kampaně pro financování hry. Dozvěděli jsme se, že příští velká verze, která bude k dispozici pro širokou veřejnost, dostala označení 2.6 a přijít má ještě v tomto roce. Jako obvykle bude obsahovat také nové lodě, a to Drake Herald (kurýr), malou Origin 85X a také Drake Caterpillar jako transportní loď. Co se týče lodí obecně, jejich letové modely budou celkově upraveny a v nabídce už bude také základní možnost modifikace jejich skinů. Více v následujícím videu:


Pak tu je ale také FPS aréna Star Marine, čili něco podobného jako Arena Commander, ale pro souboje lidí, ne lodí. Tomu se věnuje také následující zveřejněné video.


Velké bitevní lodě (capital ships) budou také velké téma pro verzi 2.6. Ve světě Star Citizena to budou plavidla o délce alespoň 155 metrů (RSI Polaris Corvette) až do délky 1 kilometru (Bengal Carrier) a taková UEES Retribution bude možná ještě větší. Stojí za připomenutí, že to nebudou pouze nějaké objekty plující ve vesmíru, ale opravdová plavidla, na něž se budeme moci nalodit a procházet jimi.


Původní velkou lodí byla přitom korveta Idris, určená i pro hru Squadron 42, ale zjistilo se, že bude pro dané účely příliš malá. Byla tak přestavěna, čili zvětšena a zařazena mezi fregaty. Dlouhá je 240 metrů a dle aktuálních informací už stojí těsně před dokončením. Otázka je, co z těchto lodí uvidíme ve verzi 2.6, pokud vůbec něco. Zatím se můžete pokochat přiloženým videem.


Pak tu máme také nový koncept, a sice Esperia Prowler. Tato loď poslouží pro výsadky či evakuaci mariňáků a že jde zatím o koncept, finální podoba se může velice lišit.

Zdroj: RSI

reklama