reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Star Citizen alfa 3.0 a ty další: na co se můžeme těšit?

10.10.2016, Jan Vítek, aktualita
Star Citizen alfa 3.0 a ty další: na co se můžeme těšit?
Vedle Squadron 42 se na CitizenConu 2016 probíralo také hlavní téma, čili Star Citizen. Ještě v letošním roce jsme se dle starších informací měli dočkat alfaverze 3.0, takže jak to bude a jaké jsou další plány?
Nejdříve byly odhaleny informace o modulech Arena Commander a Star Marine. Ten první dostane nový mód, kde budeme bojovat v aréně s piráty, budeme si moci z jejich zničených lodí doplňovat zásoby a dostaneme také nové rozhraní pro úpravu vybavení jednotlivých lodí. Star Marine zase dostane dvě nové PvP arény, a to Station Damien pro až 4 proti 4 a Echo Eleven pro dva 12členné týmy. K dispozici bude také nové vybavení, čili brnění, zbraně včetně granátů, taktický vizor s radarem, zkrátka půjde o již v podstatě hotovou multiplayerovou FPS, kde budeme moci trénovat osobní souboje. Toto se má týkat verze 2.6.





Představen byl také nový komunikační nástroj Spectrum, coby webová aplikace pro potřeby komunity Star Citizen. Obsahovat bude chat, nové fórum, notifikace, a to vše pochopitelně s ohledem na již vytvořené herní klany. Dále tu bude hlasová komunikace, takže nebude třeba používat jiné aplikace jako Discord. První verze Spectra bude k dispozici ještě v tomto roce.

Alfaverze 3.0 už nabídne tzv. persistent universe, čili už skutečnou možnost vstoupit do světa Star Citizen a fungovat v něm tak, jako ve finální verzi hry, ale pochopitelně s jistými omezeními. K dispozici bude zatím jen systém Stanton, v němž budeme moci dělat vše, co se točí kolem obchodování. Na to se nabalí také piráti a pašeráci, takže díky nim také nájemní žoldáci pro ochranu konvojů a lovci odměn. K dispozici budou také nové lodě, a to RSI Ursa Rover, Drake Dragonfly, Drake Caterpillar a RSI Constellation Aquila. Zůstává otázka, kdy se dočkáme této verze, což nebylo upřesněno. Stále tak můžeme doufat ještě v konec tohoto roku.

Chystá se rovněž nová loď, RSI Polaris:


Roadmap Star Citizenu obsahuje dále tři další verze, a to nejdříve 3.1. Ta nabídne těžbu, zpracování surovin, doplňování paliva a vytahování lodí z kvantového cestování (quantum interdiction), což známe už z Elite: Dangerous. Rozšířen bude i systém Stanton a představeny nové lodě jako MISC Hull C, Origin 85x a jiné.

Verze 3.2 bude o opravování a zachraňování, takže přinese další rozšiřování profesí, a to včetně tajných operací pro žoldáky. Chybět nebudou samozřejmě i nové lodě s tím spojené jako Taurus, Phoenix, Terrapin, Harbinger, Sentinel a Reclaimer. Ty si můžete sami najít na webu RSI. Následovat bude verze 3.3 nazvaná Farming & Rescue, takže budeme moci pěstovat a obchodovat s komoditami a také se vydat cestou záchranáře, což má blízko k doplňování paliva. Ještě více se rozšíří systém Stanton (stejně jako v 3.1 a 3.2) a nabídka lodí o Carrack, 890 Jump, Banu Merchantman a MISC Reliant (všechny verze).

Video z prezentace na CitizenCon 2016:


Poslední zatím plánovaná alfa je 4.0, kde už budeme moci cestovat mezi hvězdnými systémy pomocí jump pointů, zkoumat je a objevovat, což přináší další profese a Stanton se ještě více rozšíří. Nové lodi budou už jen dvě: RSI Orion, Anvil Crucible.

Zdroj: RSI

reklama