reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Star Citizen si můžete tento týden vyzkoušet zdarma

1.2.2016, Jan Vítek, aktualita
Star Citizen si můžete tento týden vyzkoušet zdarma
Očekávaná vesmírná hra Star Citizen od tvůrců slavné série Wing Commander se stala jedním z nejúspěšnějších crowdfundingových projektů, když dokázala vybrat 100 milionů dolarů. Nyní si můžeme zdarma vyzkoušet, co díky nim vzniklo.
Na konci minulého roku se ukázalo, že na vývoj hry Star Citizen vybral kolektiv Chrise Robertse v přepočtu již 2,5 miliardy korun, a to především na stránkách RSI (Roberts Space Industries). Kampaň probíhala také na Kickstarteru, kde se vybralo "pouze" něco přes 2 miliony dolarů, přičemž tamní cíl byl půl milionu. Vývoj Star Citizen je tedy z finančního hlediska velice dobře zabezpečen, a tak bychom měli očekávat, že půjde o skutečně velkolepé dílo. O tom se můžete nyní přesvědčit sami, protože až do pátku je možné hrát tuto hru zdarma v rámci týdne Free Fly.





Konkrétně si můžeme vyzkoušet Star Citizen Alpha 2.1.2, který představuje samotné jádro vyvíjeného světa známé jako Crusader nebo mini-PU. Obsahuje několik vesmírných stanic, různá prostředí, naskriptované mise a oproti předchozím verzím má být výrazně větší.

Vedle toho je přístupná "hra ve hře", tedy Arena Commander, již vývojáři využívají pro testování letových schopností lodí a soubojů mezi nimi. My si ji můžeme vyzkoušet právě pro svádění soubojů s umělou inteligencí nebo s dalšími hráči. A nakonec je přístupný Social Module, který slouží jako startovní bod s možností komunikace s ostatními hráči. Abyste si to vše mohli vyzkoušet, nejdříve je třeba se zaregistrovat.

Další novinka je, že od 14. února se od sebe oddělí Squadron 42 a Star Citizen, které tak od té doby budou představovat dva samostatné balíčky. Squadron 42 tak bude k dispozici buď jako samostatný titul, nebo jako volitelné rozšíření hry Star Citizen. Pokud máte zálusk na oba tituly, je doporučeno si Star Citizena pořídit ještě před tímto rozdělením. Squadron 42 na rozdíl od vlastní hry Star Citizen nabídne singleplayerový příběh začátečnického pilota v UEE Navy, jehož kariéra se bude vyvíjet na jedné z velkých lodí.

Zdroj: Star Citizen
reklama