reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Star Wars: Squadrons ohlášena, přijde vzkříšení hry X-Wing vs. TIE Fighter?

16.6.2020, Jan Vítek, aktualita
Star Wars: Squadrons ohlášena, přijde vzkříšení hry X-Wing vs. TIE Fighter?
Společnost Electronic Arts dnes dle očekávání představila novou hru ze světa Star Wars, a to Squadron, jež bude k dispozici pro PC, Xbox One a PS4. Tématem budou souboje, bitvy, a to z pohledu první osoby, čili žánrově půjde o vesmírný simulátor.
Můžeme tak čuchat, že Electronic Arts a vývojáři z Motive Montreal se budou snažit navázat na slávu starých vesmírných simulátorů Star Wars: X-Wing a TIE Fighter z dob OS DOS, disket a procesoru i386 či přinejlepším i486, kdy jsme o 3D akceleraci ve světě PC her ještě ani nezavadili. 
 
 
Filmový trailer nám toho moc neřekne, ačkoliv se dozvídáme, že využívá scény vytvořené přímo v herním enginu. V tom pochopitelně nepřišla na řadu jiná věc než honička skrz pás asteroidů, která skončí špatně pro samotného pronásledovatele, i když ne fatálně a i díky tomu se dozvíme, že si asi zahrajeme i za temnou stranu, takže ve skutečnosti mohou být Squadron spíše vzkříšení titulu X-Wing vs. TIE Fighter. 
 
Pak už je jen krůček k tomu, aby ze Squadrons vznikla vesmírná soubojová verze her Battlefront, čili primárně multiplayerová hra, kde budeme grindovat a lootboxovat od rána do noci. Ostatně Motive Montreal mají za sebou i práci na Battlefront II a Anthem, ale bude tomu skutečně tak?
 
 
Nicméně máme se tu dočkat i kampaně pro jednoho hráče, která se bude odehrávat po událostech Bitvy o Endor a zničení druhé Hvězdy smrti. Slíbeny jsou konkrétně kampaně dvě, a to jedna za Novou republiku a její Vanguard Squadron a jednu za Impérium a Titan Squadron. V každé z těchto letek se budeme moci vžít do role jednoho z pěti pilotů.
 
 
Co se týče multiplayeru, připraveny jsou bitvy 5 pro 5 a také víme o jistých Fleet Battles, kde půjde o zničení či naopak ochranu velkých lodí. Ovšem EA udává, že vývoj našich multiplayerových avatarů bude záviset čistě na tom, jak se nám bude dařit ve hře samotné, což by tak mělo znamenat, že tu nebudou loot boxy a alespoň ne takové, které umožní získat výhodu ve hře. EA tak mluví o "předem jasné cestě postupu, která bude udržovat hru zábavnou". 
 
Star Wars: Squadrons přijde na trh 2. října a bude připravena i pro VR platformy, ostatně simulátory jsou pro ně velice vhodné. V předprodeji pak přijde na 40 dolarů. 


reklama