reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Starship Commander: VR hra ovládaná pouze hlasem

8.2.2017, Jan Vítek, aktualita
Starship Commander: VR hra ovládaná pouze hlasem
Společně s moderními VR headsety se objevila i otázka, jak budeme dané hry ovládat. Tu již částečně vyřešily zbrusu nové ovladače detekující polohu i pohyb, ale ty při hraní Starship Commandera rozhodně potřebovat nebudeme.
Starship Commander nám může dle zveřejněného traileru připomenout éru, kdy se začaly ve světě PC rozmáhat nosiče CD-ROM. Herní vývojáři měli najednou k dispozici závratných 650 MB na jednom disku, a tak přišli s interaktivními filmy (o hrách se moc mluvit nedalo), jež byly až na výjimky přijímány negativně. Jako víceméně vydařené můžeme hodnotit tituly jako Phantasmagoria nebo Under a Killing Moon, ovšem většinu z nich hráči odmítli jednoduše proto, že neměli potřebu si pořizovat hry, do nichž se mohli jen málo zapojit a přitom tyto hry byly obvykle velice krátké.





S nástupem moderních technologií už to může být v případě Starship Commandera lepší. Dobrý vizuální zážitek nám může poskytnout herní engine, takže hráč zde rozhodně nebude odkázán na video. Z traileru je ale také jasné, že půjde o hru stojící na příběhu, takže ať se bude před námi ukazovat renderovaný, nebo filmový obraz, stále půjde o interaktivní film. To je jasné už jen z toho, že hru budeme ovládat pouze hlasem, takže si můžeme představit roli třeba kapitána Piccarda. Ten také se svou Enterprise nelétá přímo, ale pouze za občasného narovnávání své uniformy rozkazuje ostatním, co mají dělat.


Starship Commander bude spolupracovat s technologiemi Human Interact a Microsoft Custom Speech Service, které právě zajistí možnost hlasového ovládání a posadí nás do velitelského křesla vesmírné lodi v době mezigalaktické války, kterou budeme sledovat z Oculus Rift nebo HTC Vive. Autoři slibují, že nebudeme muset používat vždy jen jediný správný příkaz. Hra by prostě měla z rozpoznaného hlasu převedeného do textu rozpoznat, co po ní chceme a dle toho vybrat následující akci.

Z toho všeho ale stále vyplývá, že půjde ve své podstatě o interaktivní film s různě se větvícím a spojujícím dějem, který budeme ovlivňovat svým rozhodnutím, takže jde o takovou malou VR reinkarnaci interaktivních filmů z 90. let. A když už jsme u téma sci-fi...






... tak můžeme zmínit nový Star Wars Humble Bundle III, v jehož rámci jsou nabízeny už od 1 dolaru klasické hry spojené se světem Star Wars. Pokud si vyberete verzi s tričkem, zaplatíte až 35 dolarů a ten nejlepší výběr her bez trička přijde na 14. Za dolar je v nabídce balíček her obsahující Star Wars Knights of the Old Republic, Star Wars: X-Wing Alliance, Star Wars: X-Wing vs TIE Fighter - Balance of Power Campaigns a Star Wars Galactic Battlegrounds Saga.

Za 10,35 USD dostaneme Star Wars Battlefront II, Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast, Star Wars Starfighter, Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords a Star Wars: Rebel Assault I + II. A konečně za 14 USD hry Star Wars The Force Unleashed: Ultimate Sith Edition, Star Wars: The Force Unleashed II, Star Wars: Rogue Squadron 3D, Star Wars Shadows of the Empire a Star Wars Empire At War: Gold Pack.
reklama