reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Steam Broadcasting: Valve spouští streamování her

4.12.2014, Jan Vítek, aktualita
Steam Broadcasting: Valve spouští streamování her
Systém Steam dostal od Valve další funkci, a to Steam Broadcasting, díky níž bude moci každý snadno streamovat po Internetu svůj průběh hraní. Valve tak začal "fušovat" do řemesla jiným službám, jako je třeba Twitch.
A dá se říci, že pozice firmy Valve je už od začátku velmi dobrá, však Twitch je specializovaná služba, zatímco Steam Broadcasting je pouze rozšířením systému Steam, který mají na svém počítači nainstalovaný miliony uživatelů, přesněji sto milionů aktivních uživatelů. Ti si tak nebudou muset instalovat žádného přídavného klienta a postačí, když si vyberou ze seznamu přátel toho, který právě "vysílá" a stisknou jedno tlačítko.





Steam Broadcast je k dispozici zatím v betaverzi a zatím umožní krom sledování streamu od přátel také sledovat streamy těch, kteří se rozhodli, že je zpřístupní veřejně. A abychom mohli vysílat do Internetu vlastní stream, je třeba se přes panel s nastavením přihlásit do Steam Client Beta. Pak si budeme moci vybrat, kdo bude moci naše hraní sledovat, tedy zda všichni, přátelé kdykoliv nebo přátelé na požádání. Popřípadě budeme moci rovnou někoho pozvat.





Účelem pak je se pochlubit se svými herními schopnostmi, ale také můžeme tímto způsobem někomu názorně ukázat řešení. Streaming videa z našeho počítače pochopitelně nezačne do té doby, než se někdo přihlásí a rozhodne se ho sledovat a stejně tak skončí, ale uživatel bude mít možnost ho nechat zapnutý i v desktopovém prostředí. Streamované video lze sledovat jen naživo a nelze ho ukládat, ale to se může změnit s příchodem finální verze této služby. Ta také zatím funguje pouze na operačních systémech Windows 7 a 8, přičemž podpora Mac OS X a Linuxu přijde později.

Pokud tedy bude Steam Broadcasting fungovat stejně dobře jako systém ostatních služeb jako Twitch, pak ty budou vzhledem k počtu uživatelů Steamu ve velkých potížích.

Zdroj: Hexus.net
reklama