reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Steam: sdílení her s rodinou a přáteli nyní pro každého

3.3.2014, Jan Vítek, aktualita
Steam: sdílení her s rodinou a přáteli nyní pro každého
Společnost Valve oznámila, že služba Family Sharing je nyní k dispozici všem uživatelům Steamu. Jde o velmi zajímavou nabídku, která nám umožní sdílet celou herní knihovnu s přáteli a rodinou.
Služba Valve Family Sharing je tedy nyní dostupná všem uživatelům, kteří mají svůj účet na Steamu. Abyste ji mohli začít využívat, je zapotřebí nejdříve autorizovat příslušné uživatele a také jejich počítače, stejně jako když si nainstalujete Steam na systém, který služba nerozpozná. Ti pak budou moci hrát hry, které máte v knihovně.





Musíte si však již sami ohlídat, aby vám někdo nepůsobil nepříjemnosti a nedostal třeba ban za podvádění. Dále je tu také fakt, že některé hry nebude možné sdílet a nepůjde to ani s DLC (Downloadable Content), tedy přídavným obsahem. Ten nebude možné sdílet v případě, že druhý má v knihovně stejnou hru, pro niž je určen. Pokud ji ale nemá, bude moci využít zapůjčenou hru i s DLC.





Funkce se zapíná v příslušném menu Family v nastavení Steamu, kde si můžete vytvořit příslušný kruh přátel, kteří budou mít k dispozici celou vaši knihovnu. Ten může zahrnovat maximálně pět uživatelů a deset zařízení a nemusíte se bát, že byste přišli o své nastavení či pokrok v dané hře, vše bude uloženo a stejná věc platí i pro ty, kteří si od vás nějakou hru zapůjčí. Poslouží k tomu Steam Cloud.

Krom již uvedených omezení, která vyplývají spíše z individuálních licenčních podmínek, je tu jedno obecné pravidlo, že dva lidé nemohou hrát jednu sdílenou hru současně. Pokud si jako majitel budete chtít nějakou zahrát a ona hra bude přitom "obsazena", pak aktuální hráč dostane od Steamu pár minut na to, aby si hru buď koupil a nebo ji přestal hrát. Do vaší knihovny pak bude mít přístup pouze jeden host, čili nepůjde, aby se k ní přihlásilo najednou všech pět, ani když by chtěli hrát rozdílné hry. Veškerá pravidla jsou zveřejněna zde.

Zdroj: Hexus.net
reklama