reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Streamovací NVIDIA GRID brzy nabídne už 40 her

20.2.2015, Jan Vítek, aktualita
Streamovací NVIDIA GRID brzy nabídne už 40 her
NVIDIA provozuje službu GRID pro hraní streamovaných her, díky čemuž si můžeme užít kvalitní grafiky i na zařízeních, která by její vykreslení nezvládla. A tato služba bude mít již brzy nabídku 40 titulů včetně několika AAA.
V příštích týdnech bude na NVIDIA GRID k dispozici trojice populárních AAA titulů, a to konkrétně Saints Row IV, Alan Wake a Metro: Last Light Redux, jež posbíraly řadu ocenění herních magazínů. Nejdříve bude k dispozici ještě v tomto týdnu Saints Row IV, Alan Wake dorazí 24. února, čili příští úterý. Nakone dorazí Metro: Last Light Redux, a to také v úterý 3. března. Společně s těmito hrami dosáhne nabídka GRID celkem 40 her.





NVIDIA říká, že GRID pracuje jako služba streamující filmy (třeba Netflix), ovšem je optimalizovaná pro hry. Ovšem v současnosti je spojena s herními konzolemi SHIELD a k dispozici je pouze v USA, Kanadě a západních zemích Evropy vyjma Německa. Nicméně právě Netflix se má k nám dostat již někdy v průběhu tohoto roku, takže proč by nemohl i GRID? Pokud ale bude k dispozici, uživatel musí mít k dispozici alespoň 10Mb/s internetovou konektivitu, aby si mohl hry plně užít. A asi by to pak také chtělo další evropský GRID server, neboť nejbližší je v Irsku.

GRID Gaming Service je tedy nyní k dispozici majitelům zařízení SHIELD, a to zdarma, což je jistě velké lákadlo a pobídka k jeho zakoupení. Nicméně NVIDIA říká, že GRID bude zdarma alespoň do 30. června, takže to rozhodně nebude napořád. Otázka tedy je, jaké ceny pak NVIDIA nastaví a zda je uživatelé přijmou.

Zdroj: Hexus.net
reklama