reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Street View Time Machine dá nahlédnout do minulosti

25.4.2014, Jan Vítek, aktualita
Street View Time Machine dá nahlédnout do minulosti
Služba Street View je dobře známá, ovšem Google ji nenechává zamrznout a neustále ji vyvíjí, takže je co objevovat. Nyní spustil novou verzi, která mapuje i minulost, a to až do roku 2007, kdy byla spuštěna.
K dispozici je tak nová funkce, která nám dá nahlédnout do minulosti, a to prozatím jen sedm let staré. To přirozeně neznamená, že se můžeme podívat na stav jakéhokoliv místa rok po roce, ale na tom, jak často kolem projelo speciální vozidlo firmy Google, které slouží k fotografování okolí. Google k tomu řekl pouze to, že k nové službě byly využity materiály, které se schraňují již od roku 2007. Některá místa tak mohou být zdokumentována třeba osmkrát, především velká města a obecně známé lokace.





Google tak nyní vůbec poprvé zpřístupnil více obrazových materiálů týkajících se jednoho místa, takže se můžeme podívat třeba jak rostly velké budovy nebo jak vypadá jedna ulice v různých ročních obdobích.





Pokud zrovna virtuálně cestujete v místě, kde je nová služba k dispozici, objeví se v rohu obrazovky ikonka hodin a pak malé okno s časovou osou. Již dříve Google prozkoumal pomocí Street View také jiná místa než ulice, a to například nádraží nebo letiště a podnikům nabídl Indoor Street View, čili interiérovou verzi. Vedle toho nabízí také podvodní Street View, díky němuž si můžeme z pohodlí domova prohlédnout některá známá místa k potápění.





Firma také ohlásila, že chce pomocí Street View také mapovat čísla popisná či orientační, a zvýšit tak přesnost svých map. Za zmínku také stojí, že nové funkce nabíhají na různých místech v různý čas, takže pokud vám zatím "stroj času" ve Street View nefunguje, mělo by se to spravit během několika dní.

Zdroj: Hexus.net
reklama