reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sun uvádí nové výkonné a otevřené síťové systémy

28.5.2009, Jan Vítek, aktualita
Sun uvádí nové výkonné a otevřené síťové systémy
Společnost Sun si pro své zákazníky lačníci po výkonu připravila nové otevřené síťové systémy s blade architekturou a novinkami z oblasti síťových rozhraní, spravovatelnosti a chlazení. Společným jmenovatelem je také podpora NAND flash disků...
Společnost Sun si pro své zákazníky lačníci po výkonu připravila nové otevřené síťové systémy s blade architekturou a novinkami z oblasti síťových rozhraní, spravovatelnosti a chlazení. Společným jmenovatelem je také podpora NAND flash disků (SSD) a procesory Intel Xeon 5500.


Sun Fire X4275

Novinky přichází v rámci strategie Open Network Systems zaměřující se na nárůst výkonu aplikací (virtualizace, podnikové aplikace, webové aplikace a HPC infrastruktury) a škálovatelnost, díky čemuž se mají hodit rovněž pro sítě typu cloud.

Na oblast virtualizace se zaměřují server Sun Fire X4270 v provedení 2RU a serverový modul Sun Blade X6270 se zvýšenou propustností a možností kombinace s modulem Sun Virtual Network Express (NEM). Pro podniky a weby jsou tu hned tři servery - Sun Fire X4170 v kompaktním provedení 1U a nízkou spotřebou, Sun Fire X2270 s ještě menším tělem a nakonec Sun Fire X4275 pro ty nejnáročnější streamované multimediální aplikace, pro něž tu je 12 TB úložného prostoru. A pak je tu pracovní stanice Sun Ultra 27 nabízející až 12 GB hlavní paměti a 4 GB grafické paměti.

¨
Sun Blade X6270

Mezi výkonné počítačové systémy patří blade serverový modul Sun Blade X6275 - první s rozhraním InfiniBand Quad Data Rate (QDR). Více jsou tyto všechny produkty popsány na stránkách Sun.

A pak to jsou integrovaná síťová řešení Sun Blade 6000 Virtual Network Express Module (NEM) s 10Gb Ethernetem, nulovými nároky na správu a rychlým přidělováním ve virtualizovaném prostředí. Sun Blade 6048 InfiniBand (IB) Quad Data Rate NEM (QNEM) se zaměřuje na intenzivní pracovní úlohy a vysokou škálovatelnost. Nakonec to je adaptér Sun Quad Data Rate IB and Host Channel (QDR HCA) pro rozšíření funkčnosti QDR na výpočetní uzly. Více zde.

Zdroj: TZ Sun
reklama