reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Super Mario Bros. vydraženo za 660 tisíc USD, 4násobek předchozího rekordu

4.4.2021, Milan Šurkala, aktualita
Super Mario Bros. vydraženo za 660 tisíc USD, 4násobek předchozího rekordu
Máme zde další rekordní dražbu hry Super Mario Bros. Tentokrát šlo opravdu o pořádný rekord, protože ten předchozí překonal více než 4násobně. Cena za hru se totiž vyšplhala na 660 tisíc USD.
Vzácné předměty mají mnohdy velmi vysokou cenu a začíná to čím dál více platit i o starých počítačových hrách. Doslova legendou je v tomto Super Mario Bros. od Nintenda. Tato hra prolomila už několik rekordů v aukcích. Loni to bylo 114 tisíc USD a koncem roku dokonce 156 tisíc USD, nyní tu máme rovnou čtyřnásobek. V nedávné aukci se totiž hra vydražila za stěží uvěřitelných 660 tisíc USD (cca 14,6 mil. Kč). Za krabičku se hrou tak zájemce zaplatil zhruba jak za dvě nejdražší nová Porsche na trhu.
 
Super Mario Bros aukce
 
Za takto vysokou cenu může více faktorů. Jednak je to vynikající stav se známkou 9,6 (listopadová verze měla "jen" 9,2), jde ale také o velmi vzácnou černou krabičku, které se vyrobilo jen velmi málo kusů. Patří k nejstarším kusům ze začátku výroby ještě bez označení Game Pak NES-GP. Ty se objevily na konci roku 1986 a už počátkem roku 1987 přišly nové krabičky s tímto logem. Původně to byl dárek k Vánocům, ale zapomnělo se na něj a nyní po více než 34 letech je tak stále v excelentní kondici.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama