reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Synology DiskStation DS415play: multimediální centrum

23.7.2014, Jan Vítek, aktualita
Synology DiskStation DS415play: multimediální centrum
Společnost Synology specializující se na systémy NAS představuje nový DiskStation DS415play, který označuje za multimediální centrum. Tento model je určen pro čtyři pevné disky a navazuje na DS214play.
Model Synology DiskStation DS214play byl představen již v minulém roce jako dvoudiskový NAS a nyní na něj tedy navazuje čtyřdiskový DiskStation DS415play. Ten je také určen především pro multimédia a nabízí příslušné funkce včetně transkódování videí ve vysokém rozlišení. Díky moderním pevným diskům nám může nabídnout kapacitu až 24 TB, ovšem v takovém případě se samozřejmě budeme muset spolehnout pouze na samotné disky, že vydrží a my nepřijdeme o data. Jinak ale budeme moci využít některé z nabízených polí RAID.
Synology DS415play pro zmíněné transkódování videí má hardwarovou podporu, takže ve Full HD to zvládne i v reálném čase. Vybaven je 1,6GHz procesorem Intel Atom se dvěma jádry a hardwarovou podporou H.264 (AVC), MPEG-4 Part 2, MPEG-2 či VC-1. Dále tu je 1 GB operační paměti a jeden gigabitový Ethernetový port, jehož šířku pásma dokáže NAS plně saturovat, takže překračuje přenosové rychlosti 100 MB/s při downloadu i uploadu.

Napájení obstará 90W externí adaptér, ovšem spotřeba taková nebude. Dle specifikací dosáhne maximálně 42 W za chodu a 17,3 W s hibernovanými disky, což je tedy i tak poměrně dost. O chlazení se postarají dva 92mm ventilátory, jež přispějí k celkové hmotnosti 2,03 kg tohoto NAS s rozměry 165 x 203 x 233 mm. Tím výčet jeho vlastností samozřejmě zdaleka nekončí, takže pokud máte zájem, můžete pokračovat na stránky firmy Synology, kde jsou podrobnosti (viz zdroj).

DiskStation DS415play již dorazil i do našich obchodů, kde se jeho cena pohybuje kolem 13 400 Kč s daní.
 
Zdroj: TZ Synology


reklama