reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Synology DS415+: výkonný čtyřdiskový NAS

24.9.2014, Jan Vítek, aktualita
Synology DS415+: výkonný čtyřdiskový NAS
Synology vypouští na trh další NAS server a tentokrát jde o čtyřdiskový model DiskStation DS415+ nabízející vysoký výkon a přenosové rychlosti přesahující 200 MB/s. Co vše nám tedy nabídne?
NAS server Synology DiskStation DS415+ je založen na platformě Intel s procesorem Atom. Ten je vybaven čtyřmi jádry pracujícími na 2,4 GHz a nabídne svůj hardwarový AES-NI engine pro šifrování dat. Po ruce pak má 2 GB paměti DDR3 RAM a obsluhovat bude kromě čtyř pevných disků a LAN také rozhraní USB 3.0, USB 2.0 a eSATA.





NAS má klasické zpracování s předním nasazovacím panelem, který kryje čtyři diskové pozice. Vedle něj máme kromě kontrolek a vypínače už jen jeden port USB 2.0.





Teprve vzadu narazíme na dvojici portů USB 3.0, vedle nichž je port eSATA, jehož konektor budeme moci zajistit šroubky, dále čtyřpinový napájecí konektor, zapuštěné tlačítko reset, dvojice RJ-45 gigabitového Ethernetu a nakonec otvor pro zámky Kensington. Díky procesoru Atom a dvěma ethernetovým portům se můžeme těšit na rychlosti downloadu a uploadu až 228 MB/s a 233 MB/s. Pokud se rozhodneme využít AES-NI pro zabezpečení dat, pak nám Synology slibuje rychlosti 232 MB/s a 206 MB/s. Jistě jste si všimli, že rychlost při čtení s enkrypcí je vyšší než bez ní, což možná vypadá divně, ovšem takto je to uvedeno v tiskové zprávě i na webových stránkách. Interně disky pracují se souborovým systémem EXT4 a externě připojené mohou mít EXT4, EXT3, FAT, NTFS nebo HFS+.

Co se týče spotřeby, pak ta bude pochopitelně záviset především na pevných discích. Ovšem v klidovém režimu, kdy jsou disky vypnuté, je spotřeba 17,3 W. Se zapnutými disky by se měla pohybovat kolem 46 W. DiskStation DS415+ pochopitelně pracuje s obvyklým systémem, a to DiskStation Manager (DSM) ve verzi 5.0, poodporuje virtualizační prostředí VMware, Citrix a Hyper-V a dále mnoho volitelně doinstalovatelných aplikací.

Více informací se dozvíte na webových stránkách výrobce (viz zdroj). Cena se pohybuje kolem 16.000 Kč s DPH.

Zdroj: TZ Synology
reklama