reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tchaj-wanské výrobce čipů začíná ohrožovat Covid, TSMC reaguje

18.5.2021, Jan Vítek, aktualita
Tchaj-wanské výrobce čipů začíná ohrožovat Covid, TSMC reaguje
Pandemie Covidu-19 tvrdě zasáhla řadu zemí, ovšem Tchaj-wan, ačkoliv je přímo "u zdroje", díky svým opatřením v předchozím roce potvrdil jen cca 1000 případů nákazy. To se ale nyní změnilo a tamní firmy už reagují.
Tchaj-wan tak hlásí znepokojivý vzestup případů nákazy, který v konečných číslech ještě nepředstavuje vůbec nic dramatického, neboť včera bylo hlášeno 333 nových případů za den. Ovšem ještě v pátek jich bylo ještě pouze 29 a pak je třeba vzít v úvahu i ten už uvedený fakt, že za celý předchozí rok měl Tchaj-wan pouze kolem tisícovky potvrzených případů nákazy a 12 úmrtí s Covidem.
 
 
Je tak v podstatě jisté, že toto číslo bude nyní překročeno, a to během pouhých pěti dnů, takže není divu, že server Digitimes informuje o potenciálním lockdownu v Tchaj-pej či ostatních městech, který by mohl ohrozit celý řetězec výroby počítačových čipů. Toho se obávají právě firmy, které čipy vyrábějí a zvláště pak TSMC. 
 
Právě společnost TSMC už na tento vzestup případů nákazy reagovala, a to novými opatřeními, která se týkají organizace pracovníků. Ti od zítřejšího dne začnou pracovat v malých a uzavřených týmech, aby bylo minimalizováno nebezpečí šíření nákazy. Současně s tím budou mít do firemních budov zakázán přístup všichni ti, kteří nejsou pro provoz TSMC zapotřebí a pracovníci také dostali nařízeno, aby minimalizovali svůj pohyb a vyhýbali se osobním schůzkám. Firemní vzdělávací kurzy budou zrušeny, pokud je nebude možné provozovat online a rekreační objekty budou rovnou zavřeny. 
 
 
Tchaj-wan přitom aktuálně vypadá jako země, kterou může pandemie Covidu ještě tvrdě zasáhnout, pokud opatření nebudou fungovat. Lidé tam jednak nejsou promořeni a program očkování navíc odstartoval velice ležérně uprostřed března a teprve až 10. května bylo dosaženo aplikace prvních 100.000 dávek. Až v posledním týdnu tempo očkování vzrostlo, ale i tak je v této zemi s více než 23 miliony obyvatel naočkováno jen minimum lidí. 


reklama