reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tencent nabídne 10 TB na cloudu zdarma

20.11.2013, Jan Vítek, aktualita
Tencent nabídne 10 TB na cloudu zdarma
Čínská internetová společnost Tencent se rozhodla vydat do světa a nabídnout uživatelům celých 10 terabajtů na cloudovém úložišti, a to zdarma. Krom toho přišla s anglickou verzí instagramové aplikac Story Camera, ale my si spíš budeme všímat onoho cloudu.
Podstatné na nové nabídce čínské firmy Tencent jsou tedy především dvě věci - 10 TB prostoru pro data online a pak fakt, že to je zdarma. V porovnání se 7 GB na Microsoft SkyDrive, 15 GB na Google Drive a 5 GB na DropBoxu je to neuvěřitelně vypadající nabídka, která tak může vyvolávat pochybnosti.





Nicméně zprávu potvrdil viceprezident firmy, Peter Zheng, jenž oznámil, že uživatelům v USA bude tato služba k dispozici již od začátku příštího roku. V současnosti je 10 TB nabízeno čínským uživatelům, přičemž nejbližší konkurence Baidu a Qihoo 360 nabízí desetkrát méně.

Uživatelé služby Tencent však celkem pochopitelně nedostanou vyhrazených 10 TB ihned. Další prostor se pro ně uvolní až poté, co využijí ten stávající. Je také zřejmé, že Tencent spoléhá na to, že zdaleka ne všichni opravdu využijí plnou nabízenou kapacitu.

Pak ještě vyvstává otázka bezpečnosti, přičemž firma Tencent si uvědomuje, že leckomu se nabídka 10 TB zdarma může zdát až podezřele dobrá. Peter Zheng k tomu řekl, že data mezinárodních uživatelů budou na serverech umístěných v USA a jihovýchodní Asii, čili ne na serverech v Číně, která je známá sledováním a omezováním internetového provozu.

Otázkou je, zda se někdy brzy dočkáme i my v EU.

Zdroj: Hexus.net
reklama