reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tencent TGP Box: herní konzole se Skylake a Windows 10

16.5.2016, Jan Vítek, aktualita
Tencent TGP Box: herní konzole se Skylake a Windows 10
Herní vydavatel Tencent se pustil do výroby hardwaru a s pomocí Intelu vytvořil první TGP Box, herní konzoli založenou na procesorech Skylake a systému Windows 10. Úvodní verze dostane označení Blade Box a vyrábí ji společnost Haier.
TGP znamená Tencent Games Platform a stojí za ní společnost Tencent, která je v Číně dobře známá jako velký herní vydavatel a vůbec zábavní společnost obchodující se softwarem a multimédii. Stojí třeba jako vlastník Riot Games za sérií League of Legends, provozuje komunikační aplikace QQ a WeChat a také vlastní malou část Epic Games. Nyní se Tencent pustil do výroby hardwaru, respektive si jej nechá vyrábět u společnosti Haier, a to ve spolupráci s Intelem.





Už předem je třeba říci, že není vůbec jisté, zda se Tencent pokusí s Blade Box nebo budoucími verzemi TGP Box prorazit na zahraničních trzích, ale rozhodně stojí za to se alespoň podívat, co si hráči na východě budou moci pořídit.





O Blade Box jsme se zatím z hardwarového hlediska nemohli moc dozvědět. Vše, co bylo zmíněno, je využití procesorů Intel Skylake, takže ani není jasné, zda budou doprovázeny nějakou samostatnou grafikou AMD/NVIDIA, nebo se spolehnou na iGPU v procesoru. Ony totiž nejnovější Iris Pro 6200 se 72 shadery nejsou vůbec špatné a na řadu her by stačily. Záleží také na tom, co nám Blade Box umožní nainstalovat a hrát.

TGP Box může fungovat ve dvou režimech. V prvé řadě může pracovat jako PC s Windows 10 stejně jako kterékoliv jiné PC, přičemž se předpokládá, že si najde místo v obýváku připojené k televizoru a bezdrátové klávesnici s myší, nebo k jiným periferiím. A pak je tu režim TGP Box, jejž ukazuje následující fotografie:





Jde prostě o nabídku her, které si budeme moci pořídit a hrát pomocí gamepadu ukázaném na první fotografii. Půjde tak o čistě konzolový režim, který bude vyžadovat také provoz online obchodu a jiné služby, jež Tencent v řadě případů už provozuje. A vzhledem k tomu, že nabídka bude čítat také streamované hry, které budou renderovány na vzdáleném serveru, nelze si udělat obrázek o tom, zda Blade Box bude nebo nebude mít samostatnou grafiku. Základní herní nabídka bude čítat tituly jako League of Legends, FIFA Online 3, NBA 2K Online, Monster Hunter Online a Need for Speed: Hot Pursuit Tournament, přičemž další od různých studií budou doplněny v příštím roce.

Zdroj: Hexus.net
reklama