reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tesla se vrátí k Bitcoinu, až bude "zelenější", tvrdí Musk

14.6.2021, Milan Šurkala, aktualita
Tesla se vrátí k Bitcoinu, až bude "zelenější", tvrdí Musk
Elon Musk opět reagoval na téma ohledně kryptoměn. Bránil se nařčením z manipulace, v důsledku čehož připustil, že se Tesla za určitých podmínek vrátí k Bitcoinu. I to asi dopomohlo včerejšímu a dnešnímu zvýšení hodnoty BTC.
Na Twitteru serveru Cointelegraph se objevil odkaz na článek, kde si CEO společnosti Sygnia, Magda Wierzycka, nebere moc servítky s Elonem Muskem. Ta ho obvinila z manipulace ceny Bitcoinu, a že jsme viděli, jaký dopad na hodnotu této kryptoměny může mít jen jeden vlivný člověk. Zmínila i to, že kdyby se něco podobného stalo s akciovou společností, už by si na něj došlápla komise SEC. Elon Musk to nenechal bez odezvy a tvrdí, že to není pravda. Řekl, že Tesla prodala jen 10 % svých Bitcoinů, aby potvrdila, že taková transakce nemá zásadnější vliv na hodnotu kryptoměny. Máme-li to uvést do kontextu, šlo o hodnotu 272 milionů USD (to je spíše něco přes 15 %). Samotná tržní kapitalizace Bitcoinu je dnes cca 750 mld. USD, tedy o tři desítkové řády výše.
 
Elon Musk
 
Důležitá je ale především následující věta jeho tweetu. Zde totiž řekl: "Pokud se potvrdí, že těžaři používají v rozumné míře (okolo 50 %) čistou energii a trend do budoucna bude vypadat pozitivně, Tesla obnoví transakce pomocí Bitcoinu." Tato kryptoměna tak není u Tesly odepsaná a vypadá to, že na to zareagovala i její hodnota. Ta se včera pohybovala okolo 35 až 36 tisíc USD, v době Muskova tweetu zrovna rostla nahoru a byla okolo 37,5 tisíce USD. O něco později po tweetu se už došplhala na 39 tisíc  (nakolik tomu napomohl tweet Muska, je nezodpovězenou otázkou) a dnes odpoledne se téměř dotkla hranice 41 tisíc USD. Tímto dosáhl hodnoty, kterou měl naposledy před třemi týdny. Nyní se pohybuje lehce pod hranicí 40 tisíc USD.
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama