reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

The Climb: VR hra, ze které můžete mít závratě

16.12.2015, Jan Pánek, aktualita
The Climb: VR hra, ze které můžete mít závratě
Crytek představuje hru, která bude noční můrou pro lidi, kteří trpí strachem z výšek. The Climb nabídne spoustu šplhání a lezení vysoko nad zemí, a aby toho nebylo málo, hra je určena pro virtuální realitu.
Možná znáte Crytek díky hrám Cryses nebo Far Cry, společnost se nezastavila ani před virtuální realitou s hrou s titulem Robinson: The Journey and Dinosaur Island, kterou představila nedávno. Nyní ale Crytek odhaluje další hru pro VR headsety, a to The Climb. Jak už název napovídá, bude je jednat o porci horolezecké zábavy.

Německá společnost se hodlá do virtuální reality vrhnout víc, než tomu bylo doposud, jak uvedl i ředitel výroby Cryteku David Bowman. Hra poběží na CryEnginu poslední generaci a bude hratelná s Oculus Rift s ovladačem Oculus Touch, ale ovladače lze použít i ty od Xboxu. Ovládání probíhá pomocí aktivačních tlačítek po jednom na každém ovladači - zmáčknutím se přichytíte na místo - může proto chvíli trvat zvyknout si. Hráče jistě potěší i realističnost, kterou může hra nabídnout, takže si skutečně budete připadat vysoko nad zemí. Na videu níže můžete vidět upoutávku.


Jak už jste si jistě stačili všimnout, celá hra je, na Crytek poněkud netradičně, o horolezectví s pořádnou dávkou adrenalinu. Strategické úchyty a škvíry můžete hledat na skalách všeho druhu a z různých koutů světa - třeba na Halong Bay ve Vietnamu. Tím to však nekončí, lokací, kde si budete moct poměřit své síly s gravitací, bude spousta.

Headset Oculus Rift je momentálně ve vlastnictví Facebooku, který ho chce použít nejenom na hry, ale také jako nástroj pro sociální síť ve virtuální realitě. Snímání polohy řeší pomocí infračervených LED diod, které jsou umístěny po místnosti, to zaručuje větší přesnost. Více je možné se dozvědět v článku o headsetech pro virtuální realitu.



(Zdroj: roadtovr.com)

K dispozici budou různé úrovně obtížnosti hry a i tréninkový mód, kde si bude hráč moci vše vyzkoušet. Vydání The Climb se plánuje na první čtvrtletí roku 2016, přibližně stejně jako vydání headsetu Oculus Rift. Oculus Touch by měl být k dispozici ve druhém čtvrtletí.

Zdroj: roadtovr.com
reklama