reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thrustmaster TS-PC Racer: sen virtuálního závodníka

18.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Thrustmaster TS-PC Racer: sen virtuálního závodníka
Thrustmaster si připravil herní volant TS-PC Racer, který má nabídnout novou generací jeho technologií, a to včetně výkonného 40W motoru systému force feedback. Nabídnout má tak zážitek co nejvíce podobný reálnému řízení aut.
Herní volanty se obvykle dělí na levné bez systému force feedback, které dokáží přinejlepším vibrovat, a pak tu jsou ty dražší vybavené různě silnými motory, jež slouží k tomu, aby hráči kladly odpor stejně jako opravdový volant v autě. Zvláště v tomto pak má vynikat nový Thrustmaster TS-PC Racer, který připomíná volanty, jimiž kroutí piloti Formule 1.





Thrustmaster uvádí, že použitý 40W bezkomutátorový motor představuje výrazné vylepšení oproti starším modelům. Slibuje "o 50 procent větší dynamickou odezvu a celkově čtynásobnou sílu motoru" v porovnání s jinými firemními volanty, které používají také systém force feedback. I z fotografií je vidět, jak je základna mohutná a tak výkonný motor bude potřebovat také slušné chlazení. To dostalo označení MCE a dle výrobce zajistí, že si motor nebude muset ani občas odpočinout, aby vychladl.





Majitel TS-PC Racer bude mít dále v dosahu svých palců celkem šest tlačítek (ta jsou jako obvykle očíslována pro lepší přehled), pak tu je také křížový ovladač pro palec levé ruky a knoflík přepínající mezi třemi pozicemi, který je možné také mačkat. Pro řazení můžeme využít pádla z broušeného hliníku pod volantem a samotná základna také nese pár tlačítek. Uživatelé si tako mohou nastavit maximální úhel rotace volantu, a to od 270 do 1080 stupňů.

Pedály zde nenajdeme, neboť ty jsou v různých verzích k dokoupení zvlášť, stejně jako si můžeme přikoupit jiné řadicí páky. To je ostatně samozřejmé, neboť tady záleží pouze na tom, jak si připojené ovladače v dané hře namapujeme, takže pedály vůbec nemusíme kupovat od Thrustmasteru.

TS-PC Racer slibuje celkově kvalitní a bytelné zpracování, ale také nejde o levné zařízení. Doporučená cena byla stanovena na 499 dolarů s daní a dostupností od 5. prosince.

Zdroj: Hexus.net
reklama