reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tiskárna ve stylu Roomba od Zuta Labs se představuje

14.4.2014, Jan Vítek, aktualita
Tiskárna ve stylu Roomba od Zuta Labs se představuje
Na světě je další Kickstarter, který se tentokrát týká tiskárny, přesněji tedy malé přenosné tiskárny ve stylu uklízecích robotů Roomba. Tu tak pouze položíme na papír a necháme po něm jezdit a tisknout.
Koncept nového zařízení, které je vyvíjeno jako projekt Kickstarteru firmou Zuta Labs, je tedy jasný. Jedná se o malé robotizované zařízení, které je vybaveno kolečky pro posun po papíru a také tiskovou hlavou, takže o něm můžeme uvažovat jako o malém robotku ve stylu Roomba, který ale neslouží k uklízení.





Tento Kickstarter už zaznamenal úspěch a po jednom dni se dostal na polovinu cílové částky 400 000 dolarů. S financováním by tedy neměl být problém a pokud vše půjde dobře, zanedlouho začne produkce a první tiskárny, jež jsou zatím známy pod označením Mini Mobile Robotic Printer, budou zákazníkům dodány v lednu roku 2015.





Použití je snadné. Stačí tiskárnu umístit do levého horního rohu, který zarovnáme s jejím rohem. Ta se pak se zdrojovým zařízením spojí pomocí rozhraní Bluetooth, přičemž ve vývoji jsou příslušné mobilní aplikace pro telefony a tablety. Rychlost tisku se pak má pohybovat kolem 1,2 stránky za minutu, což se nejspíše vztahuje k formátu A4, i když dle videa (viz zdroj) jedna ze zkoušených prvních verzí nebyla zrovna rychlá.

Tiskárna má v průměru 115 mm, na výšku 100 mm a váží přibližně 300 gramů. Prototyp nabídl krom uvedené rychlosti rozlišení 96 x 192 dpi, ovšem finální verze má mít vyšší rozlišení. Není také divu, že tu je pouze černá kazeta, jejíž náplň má stačit na 1000 stránek. Krom rozrhaní Bluetooth tu máme také Micro USB pro dobíjení baterie Li-Pol, jež má stačit na maximálně 1 hodinu provozu. Doba dobíjení pak bude asi tříhodinová. Mezi podporované operační systémy patří Android, iOS, Linux, OS X a Windows.

Zdroj: Hexus.net
reklama