reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tom Clancy's The Division dostane podporu DX12, co přináší?

9.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Tom Clancy's The Division dostane podporu DX12, co přináší?
Společnos Ubisoft se rozhodla, že do Update 1.5 hry Tom Clancy's The Division propašuje podporu DirectX 12, kterou ani nezahrnula do základních informací o patchi. Co tato podpora přináší a stojí vůbec za to ji aktivovat?
DX12 Renderer pro hru Tom Clancy's The Division tak nebyl vůbec ohlášen, což leccos napovídá. Pokud se s touto skutečností Ubisoft ani nepochlubil, pak to asi znamená, že se není čím pochlubit, ale právě na to se podíváme. Hra byla totiž v DirectX 12 už otestována, jenže zatím pouze uživatelem s ID MittenFacedLad na Redditu. Ten přitom použil svou GeForce GTX 970 (plus Core i5-2500K a 16 GB RAM), takže je možné, že Radeony na tom budou jinak. Ty si ostatně s DirectX 12 obvykle rozumí daleko lépe, zatímco u GeForce očekáváme spíše podobné výsledky jako na DirectX 11. Jak je to tedy na GeForce s čipem Maxwell? MittenFacedLad uvádí toto při rozlišení 1080p na maximální detaily (stíny PCSS):
  • DX11 Results: Avg FPS: 48.6 Typical FPS: 49.0 Avg CPU: 68% Avg GPU: 97%
  • DX12 Results: Avg FPS: 49.7 Typical FPS: 50.0 Avg CPU: 61% Avg GPU: 97%




Na obou rendererech tak jde o zcela srovnatelné výsledky s minimálním rozdílem ve prospěch DX12. Nicméně uvedeno bylo také to, že náhlé poklesy snímkovací frekvence, jsou pod DirectX 12 méně časté a také menší, ale to nebylo podpořeno čísly, pouze dojmem. Měřitelné je ale už nižší vytížení procesoru a na druhou stranu prý déle trvá, než se hra pod DX 12 načte.

Vedle Update 1.5 si Ubisoft Massive chystá také nový DLC Survival, který je již součástí celého Season Pass. Jedná se o nový režim pro hráče, který má blízko ke skryté "zlodějské" akci a zahrnuje scénář, při němž se agent ocitne sám, nemocný a ztracený ve sněhové bouři. Cílem je dostat se do jisté Dark Zone a najít si pro sebe antivirotika a cestou se snažit si hledat vhodné úkryty. To zní docela zajímavě, ale uvidíme až v prosinci, kdy přijde finální verze Update 1.5 (zatím je pouze předběžná v rámci Public Test Server) a samotné DLC.

Nyní se tak počet titulů s podporou DX 12 rozšiřuje již na 16 a jde o následující:
  1. Gears of War: Ultimate Edition
  2. Caffeine
  3. Star Wars Battlefront
  4. Rise of the Tomb Raider
  5. Hitman
  6. Ashes of the Singularity
  7. Quantum Break
  8. Total War: Warhammer
  9. Deus Ex: Mankind Divided
  10. Forza Motorsport 6: Apex
  11. Halo 5: Forge
  12. Forza Horizon 3
  13. Gears of War 4
  14. Battlefield 1
  15. Civilization VI
  16. The Division

Zdroj: Reddit
reklama