reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

TomTom dorazil na iPhone

18.8.2009, Jakub Doležal, aktualita
TomTom dorazil na iPhone
Vypadá to, že inženýři ze společnosti TomTom konečně našli cestu do sídla Apple a mohli tak předat hotovou navigační aplikaci. TomTom totiž dodává svůj produkt jako poslední ze všech ostatních konkurentů (Navigon, iGo, Sygic) a to s poměrně...
Vypadá to, že inženýři ze společnosti TomTom konečně našli cestu do sídla Apple a mohli tak předat hotovou navigační aplikaci. TomTom totiž dodává svůj produkt jako poslední ze všech ostatních konkurentů (Navigon, iGo, Sygic) a to s poměrně velkým zpožděním.



Abychom TomTom nekřivdili, vypadá to, že na své aplikaci řádně zapracoval a upravil ji k pohodlí uživatelů. Jistě potěší podpora multi-dotykových gest, hlasová navigace technologie IQ Routes a obří databáze bodů zájmu. Přepínat lze mezi landscape a portrait pohledem, samozřejmostí je noční režim.



K dispozici jsou zatím mapy severní Ameriky, Austrálie, Nového Zélandu a Evropy. Všechny využívají nejnovější podklady z Tele Atlas. TomTom na celé aplikaci nadále pracuje a v brzké době bychom se měli dočkat verze pro iPod Touch a starší iPhone 2G. Co nevidět by se měl také objevit držák navržený přímo výrobcem navigací, který obsahuje vlastní GPS přijímač s údajně lepším ziskem signálu.

Pokud se chystáte navštívit AppStore a novou navigaci zakoupit, musíte ještě vyčkat, neboť pro uživatele z ČR není aplikace dostupná. Šťastnější zahraniční uživatelé musí mít iPhone s nejnovějším OS 3.0 a finanční hotovost ve výši 1850 Kč ($100) pro mapy severní Ameriky, Austrálie a Nového Zélandu.

Zdroj: fudzilla.com, tomtom.com
reklama