reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba HG6: rozvětvená rodina SSD

19.2.2014, Jan Vítek, aktualita
Toshiba HG6: rozvětvená rodina SSD
Toshiba si připravila celou novou rodinu úložných zařízení typu SSD, která se skládá z různě vysokých 2,5" modelů i SSD formátů mSATA či M.2 v jednostranné či oboustranné verzi. Podívejme se tedy,co vše HG6 nabízí.
Nové SSD Toshiba HG6 budou tedy určeny pro desktopové počítače i mobilní zařízení, kde se využití především karty s konektorem mSATA či formátem M.2. Toshiba zde samozřejmě využívá vlastní paměti, a to 19nm čipy druhé generace, které budou tvořit kapacitu 60 až 512 GB.





Výrobce si pro nás připravil fotografii, kde jsou všechny typy hezky pohromadě. Máme tu tak 9,5 mm i 7 mm vysoké 2,5" modely, jeden modul mSATA a pak dva M.2, mezi nimiž je ten rozdíl, že jeden je jednostranný a jeden oboustranný, čili celkově tlustší. Všechny pak mají mít společné to, že využívají rozhraní SATA 6 Gbps, jsou kompatibilní s šifrováním TCG Opal Ver. 2.0 od Trusted Computing Group a také mohou využít firemní funkci pro smazání dat v případě, že se k nim bude snažit přistupovat neregistrovaný systém.

Všechny by mohly nabídnout i stejný výkon v závislosti na kapacitě, a to až 534 MB/s při čtení a 482 MB/s při zápisu. To ale dle informací od Toshiby s jistotou platí pouze pro 2,5" verzi a nepřekvapivě to největší, 512 MB SSD. Co se týče kapacit, všechny modely až na jednostranný M.2 budou k dispozici s 60, 128, 256 a 512 GB prostoru. Onen jednostranný M.2 pak nabídne 128 nebo 256 GB.





Zdroj: techPowerUp
reklama