reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

TP-LINK M5360: cestovní 3G modem, přístupový bod Wi-Fi, vysokokapacitní baterie a úložiště dat v jednom

17.12.2014, PR článek , inzerce
TP-LINK M5360: cestovní 3G modem, přístupový bod Wi-Fi, vysokokapacitní baterie a úložiště dat v jednom
Říká se, že čím více funkcí zařízení má, tím hůře každou z nich zastane. Ale kdo se odváží něco takového tvrdit např. o švýcarském armádním noži? Právě takovým švýcarským „zavírákem“ pro připojení na cestách je kapesní multifunkční zařízení TP-LINK M5360.

Redakce Světa hardware není autorem tohoto článku a nezodpovídá za jeho obsah.


Jedete s rodinou na hory nebo s partou na Silvestra někam na chatu a řešíte, jak zůstat ve spojení se světem? Pomoci by vám mohlo multifunkční zařízení TP-LINK M5360. To zastane funkci modemu pro mobilní sítě 3G, přístupového bodu Wi-Fi, přenosného napájecího zdroje i přenosného úložiště dat. To vše v malém kompaktním provedení, jež v kufru nebo batohu zabere minimum místa. Do modemu stačí pouze vložit SIM kartu s předplaceným datovým tarifem a aktivovat Wi-Fi, díky čemuž získáte bezdrátový přístupový bod až pro deset uživatelů najednou, kteří mezi sebou mohou sdílet 3G připojení k internetu.



Vestavěný akumulátor o kapacitě 5200 mAh vystačí při běžné zátěži (jeden uživatel nepřetržitě připojený k internetu s používáním e-mailu, poslechem online hudby apod.) až na 26 hodin provozu. Při vysoké zátěži (více uživatelů, nepřetržité stahování souborů, streamování videa) se bude tento ukazatel pohybovat kolem 17 hodin. Akumulátor dobijete kabelem s micro USB konektorem z počítače nebo adaptéru do auta či elektrické zásuvky. Vedle toho, že vás udrží po celý den online, poslouží akumulátor v případě potřeby jako cestovní napájecí zdroj – jeho kapacita dostačuje pro dobíjení mobilních telefonů a tabletů za provozu, takže se už nikdy nestane, že by vám v nevhodnou chvíli došla energie.



Veškeré informace o stavu a provozu zařízení naleznete na přehledném OLED displeji. Jednoduše z něj zjistíte stav Wi-Fi sítě, údaje o přenesených datech, aktuální počet uživatelů, typ mobilního připojení, sílu signálu či stav baterie.

Další funkcí zařízení TP-LINK M5360 je ukládání dat. Zabudovaný slot typu micro SD pojme paměťové karty o kapacitě až 32 GB. Zařízení stačí připojit USB kabelem k PC, kde se objeví jako externí paměťové zařízení, na něž můžete zálohovat například fotografie či jiné důležité soubory. Kapesní multifunkční zařízení TP-LINK M5360 je v prodeji za doporučenou maloobchodní cenu 2499 Kč včetně DPH.
reklama