reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Transcend představil malá a rychlá SSD pro SATA

18.7.2013, Jan Vítek, aktualita
Transcend představil malá a rychlá SSD pro SATA
V podobě malinkých karet přichází na trh nové modely SSD HSD740, jež však nejsou vybaveny rozhraním mSATA, ale nabídnou klasické konektory SATA, čili menší datový a větší napájecí, díky čemuž je budeme moci využít i v normálních desktopových...
V podobě malinkých karet přichází na trh nové modely SSD HSD740, jež však nejsou vybaveny rozhraním mSATA, ale nabídnou klasické konektory SATA, čili menší datový a větší napájecí, díky čemuž je budeme moci využít i v normálních desktopových počítačích. Jedná se o standard JEDEC MO-297.





Transcend HSD740 jsou vybaveny rozhraním SATA 6 Gbps a mají podobu holé karty s rozměry 54 x 39 x 4 mm. Založeny jsou na neupřesněném kontroleru, jenž má nabídnout přenosové rychlosti až 510 MB/s při čtení a 185 MB/s při zápisu. Určeny jsou především pro výrobce počítačů, kteří je mohou využít v libovolných zařízeních.

Zabudovánu mají ochranu ECC (40bit/1KB BCH), dále mají podporu S.M.A.R.T., TRIM a NCQ a samozřejmě také využívají algoritmy pro zajištění rovnoměrného zatížení všech buněk (wear-leveling). Vedle toho tu je podpora SATA Device Sleep Mode (DevSleep), což je režim pro zařízení s rozhraním SATA, v němž dosahují nejnižší možné spotřeby. DevSleep byl vyvinutý organizací SATA-IO a zařízení v něm dokáží kompletně odpojit rozhraní SATA, přičemž se dokáží v případě potřeby rychle probudit a zareagovat do 20 ms.

Nové HSD740 od firmy Transcend již mají být k dispozici ve 32 a 64GB verzi.

Zdroj: techPowerUp
reklama