reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tři nové modely herních Asus Maximus se Z97

5.5.2014, Jan Vítek, aktualita
Tři nové modely herních Asus Maximus se Z97
Mezi nové základní desky značky Asus se brzy zařadí také modely Maximus VII Gene, Maximus VII Hero a Maximus VII Ranger, čili jedna deska formátu Micro ATX a dvě ATX. Všechny patří mezi herní modely a založeny jsou na čipové sadě Intel Z97.
Nové desky tedy patří mezi modely ASUS Republic of Gamers (ROG) a nesou označení Maximus VI Gene, Hero či Ranger. Podporovat budou čtvrtou i pátou generaci procesor Intel Core, a to samozřejmě včetně procesorů Haswell Refresh, které Intel uvede na trh někdy v létě.




Maximus VII Gene


Všechny tři nové desky mají tedy stejný design využívající kontrast černé a červené barvy a také podobně tvarované chladiče. Maximus VII Gene a Hero mají mít také jako první základní desky na světě dvoubarevné PCB, což je u Gene vidět pod chladičem MOSFETů. Ne tedy, že by to mělo nějaký praktický přínos, ovšem dá se očekávat, že něčeho podobného se brzy chytnou i ostatní výrobci. Ukáže se zde také černě eloxovaný procesorový socket.




Maximus VII Ranger


Pak už Asus mluví o té praktičtější výbavě, do níž patří herní audio, vylepšený UEFI BIOS a také podpora karet M.2 s propustností 10 Gbps díky dvěma linkám PCI Express. Síťové řešení pochází od Intelu, přičemž vedle něj tu je také LANGuard lépe chránící síťový port před elektrostatickými výboji a rázovými vlnami. Utilita GameFirst III pak poslouží k optimalizaci síťového rozhraní s ohledem na hry, čili jde prostě o řízení provozu na síti a prioritizaci důležitých packetů. K dispozici jsou také přednastavené režimy Optimization, Game, Media Streaming a File Sharing a vedle toho můžeme provoz na síti monitorovat pomocí nástroje a Network Monitor.




Maximus VII Hero


ROG Maximus VII Hero a Ranger jsou vybaveny zvukem SupremeFX 2014 a Gene má samostatnou zvukovku SupremeFX Impact II, což je důvod, proč mezi zadními porty této desky nejsou žádné 3,5mm konektory. Všechny desky jsou pak vybaveny funkcí Sonic SenseAmp, jež má detekovat impedanci připojených sluchátek a tomu přizpůsobit zvuk a díky tlačítku Sonic SoundStage ju je možnost přizpůsobit zvuk zvolenému hernímu žánru (FPS, sport, atd.)

Pokud nemáte herní klávesnici schopnout zapamatovat si makra a různé speciální funce, zde ji dokáže nahradit čip KeyBot. Pro něj je vyhrazen jeden USB a když na něj připojíme klávesnici, můžeme jejím jednotlivým klávesám přiřazovat různé klávesové zkratky, příkazy a právě i makra.

Zdroj: techPowerUp
reklama