reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Trust přináší své první mechanické klávesnice, cílí především na hry

16.9.2016, Jáchym Šlik, aktualita
Trust přináší své první mechanické klávesnice, cílí především na hry
Značka Trust je zkušeným výrobcem periferií, ale v oblasti mechanických klávesnic zaspala. Až před nedávnem zahájila prodej dvou takových modelů GXT 880 a GXT 870, které jsou určeny primárně pro hráče. Výrobce v klávesnicích využívá své vlastní spínače.
Společnost Trust rozšířila svou nabídku herních periferií o dvojici mechanických klávesnic. Vstoupila tak do rozvíjejícího se segmentu trhu, kde se postaví proti zkušenější konkurenci. Klávesnice nesou označení GXT 880 a GXT 870, přičemž druhý jmenovaný model se odlišuje pouze absencí numerické části, a je tak díky menším rozměrům vhodnější k častému přenášení, případně ušetří cenné místo na stole Výrobce v obou variantách klávesnice používá lineární spínače GXT White, které si sám navrhl.




Trust GXT 880


Tyto spínače mají aktivační dráhu 2 mm a celkovou hloubku stisku 4 mm, zatímco aktivační síla činí 45 g. Papírové parametry jsou tak prakticky totožné se spínači Cherry MX Red, objevují se proto spekulace, že výrobu GXT White zajišťuje společnost Kailh známá napodobováním známějších tlačítek Cherry. V každém případě slibuje Trust životnost spínačů 50 milionů úhozů. Podporován je anti-ghosting, polling rate až 1000 Hz a odezva 5 ms. K počítači se klávesnice připojují pomocí 170 cm dlouhého kabelu, který je opleten nylonem.




Trust GXT 870


Při nočním hraní přijde vhod bílé LED podsvícení všech kláves. A nechybí ani čtveřice programovatelných makro kláves (pro tyto účely má klávesnice vlastní interní paměť), které se ukrývají pod klávesami F1 až F4. K jejich aktivaci dojde po spuštění herního módu, který zároveň vypne klávesu Windows. Trust GXT 880 lze sehnat na českém trhu za cenu okolo 3 000 Kč, model Trust GTX 870 je potom přibližně o čtyři sta korun levnější.




Detail tlačítka Trust GXT White


Zdroj: Trust.com (1, 2)
reklama