reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Twitter nejspíše hledá, kdo by jej mohl koupit

26.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Twitter nejspíše hledá, kdo by jej mohl koupit
Agentura Reuters přinesla zprávu, že Twitter vyjednává s hned několika technologickými společnostmi a hledá mezi nimi tu, která by jej byla ochotna koupit. Není to ani tak moc překvapivé vzhledem k tomu, jaké finanční výsledky Twitter má v posledních letech.
Už v minulém roce se psalo o tom, že Twitter má problémy s financemi, pomalu získává nové uživatele, a to především na mobilních platformách a ve výsledku nedokáže svou téměř 300milionovou uživatelskou základnu zpeněžit. Je to přitom jedna z nejznámějších sociálních sítí, která se od jiných snaží odlišit v tom, že uživatele nutila psát své příspěvky v délce do 140 znaků. I díky tomu je Twitter brán jako kanál s těmi nejnovějšími informacemi, které se skrz něj šíří jako lavina. Nicméně v poslední době je to také platforma, která má finanční potíže.





Dle Reuters hledá Twitter cestu ven formou vlastní akvizice, což měla potvrdit "osoba seznámená s cenou věcí". Pokračují přitom problémy z minulého roku, čili slabý nárůst uživatelské základny, problémy se udáváním reklamního prostoru, a tedy i citelné finanční problémy. Twitter samotný přitom nepůsobí tak, že by měl mít problémy s financemi, však je v povědomí veřejnosti zakořeněn podobně jako samotný Facebook a vliv "twitterování" je nezpochybnitelný. Však jde i o kanál na němž sděluje řada světově známých osobností novinky ze svého života. Jde také o důležitý kanál, skrz nějž se mohou prostí lidé spojit se světem a přinášet novinky třeba z válkou zkoušených oblastí.

Twitter zatím oficiálně neoznámil, že by nějaká jiná společnost o něj stála, ovšem mluví se o tom, že zájem by měl mít Google, Verizon a také SalesForce. Tyto informace již měly svůj vliv na akcie, které na konci minulého týdne poskočily o téměř 20 procent, díky čemuž je hodnota Twitteru na trhu aktuálně kolem 16 miliard dolarů. Z našeho pohledu můžeme soudit, že o Twitter by mohl mít zájem především Google, který by jej případně mohl spojit s vlastní sociální sítí Google+, která se snaží konkurovat především Facebooku. Ale to už velice předbíháme, takže zatím budeme stav firmy Twitter sledovat a čekat na novinky.

Zdroj: KitGuru
reklama