reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

V Need for Speed: No Limits kupujeme virtuální benzin

27.1.2015, Jan Vítek, aktualita
V Need for Speed: No Limits kupujeme virtuální benzin
Především v hrách pro mobilní zařízení není žádnou výjimkou, když si přímo ve hře můžeme pořídit suroviny, měnu, zkrátit čas výstavby a vůbec si všelijak pomoci tím, že si připlatíme. Electronic Arts to ale dokázaly pozvednout na vyšší úroveň.
Electronic Arts se už přinejmenším jednou předvedly tím, jak zakomponovaly poplatky do hry Dungeon Keeper pro Android a iOS, která se tak stala nehratelnou. EA možná měli v úmyslu hru přiblížit realitě, když po hráči chtěli, aby čekal celý jeden den na to, než jeho herní poskok vykope jedno políčko.





Ale hráč si nemusí zoufat, za pouhých 70 liber si může nakoupit drahokamy, kterými kopáče popožene. Co na tom, že stejně dobře se může pobavit u původního Dungeon Keeperu pro PC, který si může pořídit za podobnou cenu jako základní snůšku 500 drahokamů. Ty mu mimochodem stačí akorát na to, aby vykopal ono jedno políčko.





No a nyní tu máme něco podobného, nad čím se můžeme pozastavit. Jde o hru EA Need for Speed: No Limits, která je zatím k dispozici pouze pro iOS. V ní nebudeme platit pouze za různá vylepšení týkající se samotného vozu, ale také za virtuální benzin, abychom vůbec mohli závodit. Vedle toho vypadá podtitulek hry No Limits jako vtípek tvůrců. Uživatel ale aspoň má možnost si počkat, až se mu benzin podobně jako stamina v nádrži doplní, ale pokud nechce zoufale koukat na ubývající čas na displeji, musí si jej koupit.





Další hra této série by se tedy mohla už rovnou jmenovat Economy Racer, v níž by hráč měl k dispozici Fabii HTP, Fiat 500 či Toyotu Prius a závodil by o co nejnižší spotřebu, přičemž spotřebované palivo by se mu rovnou v reálných cenách strhlo z účtu. I to by ale možná bylo lepší než koukat na pomalu ubývající čas do opětovného naplnění nádrže.

Zdroj: Androidpolice
reklama