reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vaja - Pouzdra pro ochranu i reprezentaci

25.10.2004, Pavel Bureš, článek
Vaja - Pouzdra pro ochranu i reprezentaci
U většiny kapesních počítačů a komunikátorů najdeme jednoduchý obal v krabici spolu s vlastním zařízením a dalším příslušenstvím. Tyto a podobné obaly svůj hlavní účel (ochranu před poškozením) splňují, co se ale týče vzhledu, pak ten většinou moc neoslní. Pokud chcete svému PDA dodat nádech luxusu, můžete si zakoupit obaly značek Krusell, Piel Frama (ručně šitá) či Vaja. Dnes si představíme poslední novinky právě posledně jmenovaného.
Většina pouzder je ušita na míru danému modelu, takže PDA můžete v obalu nabíjet/synchronizovat, měnit paměťové karty, vytahovat stylus atp. Obaly obsahují rovněž kapsičky pro několik paměťových karet a navštívenek. Pokud by u nějakého pouzdra toto nebylo možné, upozorníme vás na to.

Novinka posledních dnů, HP iPAQ h6315, se dočkala lesklého pouzdra připomínajícího mramor. Velikost je 7,5 x 12,5 x 3 cm a stojí 74,90 USD. Pouzdra jsou k dostání v zelené, hnědé a červené barevné variantě.










Manažerské PDA ze stáje palmOne, tedy Tungsten T5, by byl hřích schovat do nějakého nevzhledného pouzdra. S obalem PA21 (tmavě modrý, hnědý a žlutohnědý) si neuděláte ostudu na obchodním jednání a ještě můžete okouzlit kolegyni. U tohoto pouzdra je přímý přístup pouze k navigačnímu D-Padu, ostatní tlačítka pod displejem se mačkají přes kůži. Vaja PA21 můžete zakoupit za 74,90 USD, případně za 55,90 EUR (verze s upínacím klipem) v Evropě.







Pro Palm Tungsten E je určeno pouzdro PA11. Stojí stejně jako obal pro Tungsten T5, k dostání je v černé, zelené a oranžové barvě. Zvláště zelená varianta mne zaujala, vypadá nezvykle a dokáže upoutat pozornost okolí. Rozměry jsou 7,74 x 11,95 x 2,46 cm.






Při návrhu pouzdra pro HP iPAQ 1700 vzali designéři v úvahou nutnost občas resetovat PDA a tak je v pouzdro otvor pro snadný přístup k resetovacímu otvoru. Oproti jiným pouzdrům je vidět signalizační LED dioda. Cena je obvyklých 74,90 USD.









Pouzdra firmy Vaja považuji za zboží, které patří mezi špičku svého druhu. Obaly jsou elegantní a měly by vydržet velké namáhání materiálu, bohužel, pro většinu PDA uživatelů je jejich cena snad až příliš vysoká. Řada lidí se také domnívá, že když budou kapesní počítač nosit v co nejnuznějším obalu, zmenší to pravděpodobnost jeho odcizení.
reklama