reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Valve pracuje na nových hrách, Half-Life 3 nebyl vyloučen

18.1.2017, Jan Vítek, aktualita
Valve pracuje na nových hrách, Half-Life 3 nebyl vyloučen
Společnost Valve už se nedá řadit mezi opravdu aktivní vývojáře AAA her, ale to se možná v našich očích změní. Samotný Gabe Newell totiž potvrdil, že jeho firma vyvíjí dosud neohlášené hry chystaní pod enginem Source 2 a nevyloučil Half-Life 3.
Gabe Newell byl hostem AMA (Ask Me Anything) na Redditu, takže jednoduše musel očekávat dotazy na to, kdy už konečně přijde ten Half-Life 3. To pochopitelně přímo nepotvrdil, neboť AMA rozhodně není událost, na níž by se měla na světlo světa dostat taková zásadní informace, ale také to nevyvrátil. Uvedl také, že Valve aktuálně pracuje na nové hře pro jednoho hráče, která bude patřit mezi velké tituly, takže pokud se nedočkáme Half-Life 3, můžeme se těšit alespoň na něco jiného, nového a svěžího.





Newell jako obvykle neřekl téměř nic konkrétního a z dotazů si dělal spíše legraci. Například na otázku o jistém anonymním internetovém zdroji, který mluvil o zrušení vývoje Half-Life 3, odpověděl, že osobně věří všem anonymním internetovým zdrojům.

Jediné, co Newell potvrdil, bylo využití enginu Source 2: "Pokračujeme s využíváním Source 2 jako našeho primárního enginu pro vývoj her. Nedávno jsme pro něj předělali Dota 2 a využíváme jej také jako základ pro vývoj nových dosud neohlášených produktů". Pak dodal, že záměrem firmy Valve také je zpřístupnit stále vyvíjený Source 2 široké vývojářské komunitě, a to bez poplatků.

Nezbývá než si počkat na to, co bude oním novým titulem pro jednoho hráče. Však Valve již dlouho neuvedli na trh nic pořádného a nového. Naposledy to byl Portal 2 v roce 2011 a pokud jde o sérii Half-Life, druhý díl přišel na trh už v roce 2004.

Zdroj: Reddit
reklama