reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Valve stále hledá ideální Steam Controller

24.7.2014, Jan Vítek, aktualita
Valve stále hledá ideální Steam Controller
Již několik měsíců se čeká na to, až Valve dokončí svou platformu Steam Machines. To ostatně bude ještě nějakou chvíli trvat, a tak je čas i na vývoj ovladače Steam Controller, který bude zcela zásadní.
Herní ovladač Valve Steam Controller bude muset být opravdu dobrý, a tak je jasné, že si na něm vývojáři dávají záležet. Bude to totiž právě ovladač Steam Controller, který bude muset přesvědčit zaryté hráče na PC, aby odložili své klávesnice a myši a sedli si s ním do gauče před televizor. S hráči, kteří již doma mají některou z konzolí, by to pak mělo být daleko snazší, neboť ti jsou na ovládání gamepadem zvyklí.




předchozí vývoj návrhu ovladače


Co je tedy nového? Máme tu nejnovější návrh, jehož jádrem dále zůstaly dva velké dotykové ovladače, ovšem zbytek byl opět alespoň částečně přepracován. Palec levé ruky bude mít navíc k dispozici také malou páčku, která od posledního návrhu nahradila čtyři konvenční tlačítka. Ta zůstala k dispozici pravému palci a pak tu máme tři středové prvky, jež také zůstaly. Otázkou pak je, jaké konkrétní prvky budou připraveny pro ukazováky. Na obou stranách by měly být stejné s označením LB, LT a RB a RT. Dle tohoto označení by jít prostě o levé a pravé velké tlačítko (Bumper) a levou a pravou spoušť (Trigger), čili tlačítko v bledě modrém.




aktuální návrh ovladače


Ukázány byly také některé další návrhy v podobě renderovaných obrázků, které zahrnují i ovladače vybavený velkým trackballem nebo jen velkou dotykovou plochou.





Valve se tedy opravdu snaží přijít s tím nejlepším možným gamepadem, ovšem jisté je to, že přechod z klávesnice a myši nebude snadný, ať bude Steam Controller sebelepší. V případě her typu FPS si ovládání pomocí takového ovladače lze představit jako možné i pro hráče PC her, ovšem efektivní a rychlé ovládání třeba RTS, čili real-time strategií, to už bude oříšek.

Zdroj: Hexus.net
reklama