reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Valve vyškrtnul Digital Homicide ze Steamu, žalovali zákazníky

19.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Valve vyškrtnul Digital Homicide ze Steamu, žalovali zákazníky
Společnost Valve se rozhodla, že ze svého herního distribučního systému Steam vyškrtne hry, které nabízí studio Digital Homicide. Důvodem je to, že jeho zástupci jsou "nepřátelští k zákazníkům", což je zajímavé obvinění.
Vypadá to, že studio "Digitální vražda" provedlo spíše digitální sebevraždu, neboť jeho činy přiměly společnost Valve k tomu, aby jeho hry vyškrtla ze seznamu her nabízených platformou Steam. A jaký byl k tomu důvod? Inu ten, že lidem z Digital Homicide se nelíbila kritika jejich her na fórech Steamu, a tak se rozhodli autory těchto kritik zažalovat o 18 milionů dolarů. Společnost Valve tak dala jednoznačně najevo, na čí straně stojí se slovy, že nemá ráda společnosti, které k uživatelům Steamu zaujímají nepřátelský postoj.





Lidem z Digital Homicide se kritiky evidentně nelíbily, neboť je označili za urážky a pomluvy. Hněv studia byl zaměřen především proti Jimu Sterlingovi, který měl být hlavním iniciátorem ve skupině "nenávisti a obtěžování" na diskuzních fórech Steamu a také na YouTube. Ostatně se sami můžete podívat, co Jim Stirling říká o hrách firmy Digital Homicide, jako je třeba Wyatt Derp. Už její název přitom křičí, že nepůjde zrovna o AAA titul a ani o moc inteligentní zábavu, ale to už nechme na posouzení každému zvlášť.


Je ale rozhodně snadné mít pochopení s jízlivostí člověka, který mluví o hře jako Wyatt Derp i o dalším dílu Wyatt Derp 2: Peacekeeper, u nějž tvůrci dle všeho změnili pouze pohled kamery a nenamáhali se ani nakreslit jiný obrázek pro úvodní artwork. Pak tu máme třeba Decimation of Olarath, v níž hrajeme jakousi vesmírnou chobotnici, která pluje vesmírem, ničí planety a za kterou stojí nejspíše jen jedno odpoledne práce týmu, který den předtím asi notně oslavoval druhý díl Wyatta Derpa. Tak a je to, nyní jsem zaujal ještě nepřátelštější postoj než chudák Stirling. Ten pouze řekl, že ta hra nevypadá hezky a že by ho nebavila ani pět minut.

Pak je docela snadné si představit, kolik legrace měli z herní nabídky Digital Homicide diskutující uživatelé na Steamu, za čímž studio vidělo snahu o způsobení finanční i citové (!) škody od organizovaných haterů, což se stalo základem pro žalobu. Zástupci Digital Homicide vidí rozhodnutí Steamu jako důsledek chybějícího odhodlání k řádnému spravování jejich platformy a celkově jejich následující vyjádření, v němž hledají právního zástupce, působí značně plačtivě.






Příběh tedy vypadá jednoduše. Firma přišla na Steam s hrami, které vyvolaly velké pobavení způsobem, s nímž nepočítala, což tato firma neunesla a namísto sebereflexe vyrukovala s žalobou. Společnost Valve svým krokem jasně vyjádřila svůj postoj a doufejme, že soud, pokud k němu vůbec dojde, bude mít podobný názor.

Zdroj: Kotaku
reklama