reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Valve využije strojové učení pro odhalování podvodníků v CS:GO

17.2.2017, Jan Vítek, aktualita
Valve využije strojové učení pro odhalování podvodníků v CS:GO
V mnoha online hrách narazíme na podvodníky, kteří se snaží s pomocí různých triků získat výhodu. Je to případ i Counter-Strike: Global Offensive, kde to chce Valve řešit, a to s využitím strojového učení.
Souboj herních vývojářů či provozovatelů platforem jako Steam a lidí vytvářejících cheaty, čili podvodné nástroje pro hry, připomíná i souboj vývojářů a crackerů. Využívá se především detekce podvodných prográmků, na niž jejich autoři reagují novými verzemi a tak to jde pořád dokola. Valve se proto rozhodlo, že využije novou zbraň, která by měla být schopna detekovat jakékoliv podvádění, a to pomocí strojového učení. To by tak mělo být schopné odhalit podvádění i bez znalosti konrétního prográmku či mechanismu.





Valve tak už nechce používat autodetekci různých konkrétních cheatovacích prográmků a podvádění bude namísto nich odhalovat umělá inteligence. Problém je však v tom, že k neustále probíhající analýze zápasů bude zapotřebí vysoký výkon na vyhrazených serverech, neboť alespoň zezačátku se bude zkoumat každý hráč zvlášť z jeho perspektivy. Umělá inteligence se ale bude postupně trénovat, takže by měla pracovat stále efektivněji a Valve uvádí, že bude opravdu schopna bezpečně rozlišit podvodníky a hráče, kteří jsou prostě jen opravdu dobří.

Pro Valve je tak nyní největší překážkou vůbec sehnat potřebný serverový výkon. Zapotřebí bude celé výkonné datové centrum a zatím tento vývoj postupuje od menších krůčků. Valve již má funkční ranou verzi systému, která již funguje a učí se na hře Overwatch. Výsledky jsou prý zatím slibné, a tak vývoj bude pokračovat a celý systém se postupně rozšíří.

Zdroj: KitGuru
reklama