reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vensmile K8: klávesnice omotaná kolem PC

14.10.2016, Jan Vítek, aktualita
Vensmile K8: klávesnice omotaná kolem PC
Na trh se dostává počítač Vensmile K8, který představuje nový a originální formát desktopových PC. Jde totiž o počítač přímo napojený na klávesnici, která je flexibilní, a tak se dá pro bezpečnou přepravu kolem něj omotat.
Vensmile K8 Foldable Keyboard Mini PC je tak počítač, který si můžeme snadno sbalit na cesty, ovšem v každém případě budeme pro něj potřebovat jednak zdroj napájení a potom i nějaké zobrazovací zařízení, čili monitor, televizor, projektor, atd. Koncept není vůbec složitý. Prostě tu máme malou a tenkou krabičku s veškerým potřebným hardwarem, na niž je z levé strany napojena flexibilní klávesnice odolná vůči polití (samotný počítač ale pravděpodobně není). Tu můžeme kolem počítače omotat, aby jej ochránila při přepravě, takže jde vskutku o originální zpracování.





Počítač samotný má na své vrchní straně touchpad se skleněným povrchem, takže potřebné vstupní periferie bychom tu měli, ale chybí ty výstupní. Výkon zajistí procesor Intel Atom X5 Z8300 'Cherry Trail' se čtyřmi jádry na taktech od 1,44 do 1,84 GHz a pouze 2W SDP. Základní grafické jádro Intel HD nabídne podporu rozlišení maximálně 1920 x 1080, čili Full HD. Dále tu máme v základní výbavě 4 GB operační paměti, 64 GB na eMMC, dále rozhraní Wi-Fi 2.4-5.8g/b/g/n s Bluetooth 4.0 a mezi fyzická rozhraní patří napájecí konektor pro 5 V a 3A, obrazové výstupy HDMI a D-Sub, jeden port USB 2.0, další USB 3.0, čtečka karet T-Flash a kombinovaný 3,5mm jack pro headset.





Celková hmotnost počítače je pouze 277 gramů a rozměry v rozbaleném stavu 385 x 120 x 15 mm. Hardwarová nabídka tak odpovídá víceméně tomu, co nabízí různé HDMI tyčky, i když na ty se nevejde tolik fyzických rozhraní. Jinak bychom ale mohli milý Vensmile K8 nahradit právě nějakým HDMI tyčkovitým počítačem a napojenou flexibilní klávesnicí, jichž je na trhu také dost, ovšem takto tu máme vše v jednom i s výklopnou Wi-Fi anténou pro lepší příjem signálu.





Nyní je tento počítač v předprodeji za výhodnější cenu 199 USD a pak by měl přijít už na 249 USD. Tato cena zahrnuje předinstalovaný systém Windows 10

Zdroj: Hexus.net
reklama