reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Verbatim uvádí pevné disky s Universal Storage Module

26.6.2012, Jan Vítek, aktualita
Verbatim uvádí pevné disky s Universal Storage Module
Společnost Verbatim se pochlubila novým přenosným pevným diskem Store ‘n' Go Universal Storage Module (USM). Jeho výhodou je to, že jej můžeme připojit pomocí různých externích rozhraní, tedy pokud máte po ruce ten pravý modul. Nejedná se...
Společnost Verbatim se pochlubila novým přenosným pevným diskem Store ‘n’ Go Universal Storage Module (USM). Jeho výhodou je to, že jej můžeme připojit pomocí různých externích rozhraní, tedy pokud máte po ruce ten pravý modul. Nejedná se tedy v podstatě o nic jiného, než o variaci na Seagate FreeAgent GoFlex (recenze).





USM interně využívá pevné disky s rozhraním SATA a externě nabídne rozhraní USB 3.0, FireWire 800, eSATA nebo Thunderbolt. Úložná kapacita dodávaných pevných disků dosahuje 500 GB nebo 1 TB, předformátovány jsou pomocí systému FAT32 a jejich balení také obsahuje již předinstalovaný software (zálohovací software, Green Button pro úsporu energie a software pro formátování).

Dle tiskové zprávy se Verbatim chystá využít USM i jinde, třeba v produktech spotřební elektroniky. Nejde také o žádný výmysl této firmy, ale o výsledek práce konsorcia Serial ATA International Organization (SATA-IO), kam patří přední výrobci jako HP, Seagate, Intel, Dell, Hitachi a další. V budoucnu by tak měly USM obsahovat i televizory, herní konzole, set-top boxy a podobně a nyní již produkty s USM nabízí třeba zmíněný Seagate nebo Lenovo.

Dnes představené modely Verbatim najdete v obchodech za ceny 2490 Kč (500 GB) a 3590 Kč (1 TB). Vybaveny budou základním modulem USM pro rozhraní USB 3.0 a další bude nutno dokoupit.

Zdroj: TZ Verbatim
reklama