reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ví Microsoft, co vlastně říká ohledně Windows 10?

22.6.2015, Michal Hala, aktualita
Ví Microsoft, co vlastně říká ohledně Windows 10?
Včera a dnes jsme vás informovali, že všichni členové Insider Programu dostanou Windows 10 zdarma. Stejně jako řada našich i zahraničních webů. Teď se pro změnu objevily zprávy, které o tom pochybují. Ví Microsoft, co říká? Nebo je to záměr?
Včera jsem lehce naťukl onu informaci o Windows 10 zdarma při Insidery (tj. betatestery). Dnes to rozvedl podrobně kolega. No a netrvalo dlouho a objevily se informace, které o tom vyjadřují pochybnost. Jak to je, zůstává tak trochu ve hvězdách.

Na počátku byl blog Gabriela Aula z Microsoftu, z nějž vybíráme úryvek tohoto znění: „Pokud provozujete sestavení Insider Preview a propojíte se s MSA (účtem u Microsoft), který jste použili k registraci, dostanete finální sestavení a to zůstane aktivováno.“ No a netrvalo dlouho a z blogu zmizela formulace „to zůstane aktivováno“.


Logo Windows 10


A jak původního blogu, tak jeho následné změny se chytily IT weby a články na dané téma se jen hrnuly. Zcela logicky, termín vydání Windows 10 se blíží a podobné zprávy budí značný zájem. Já teď tady nechci a nebudu řešit, jak to nakonec bude.

Omezím se jen na zopakování informace z Neowinu, který upozorňuje na další změnu v onom inkriminovaném blogu nově zdůrazňující, že Windows 10 dostanou zdarma jen ti uživatelé, kteří mají legální Windows 7 nebo 8.1. Že se v tom nevyznáte? Že vám není úplně jasné, co tím chce Microsoft říci? Ani mě…

Ví tedy Microsoft, co říká ohledně Windows 10? A má společnost vůbec celkově jasno, jak to bude s různými způsoby licencování desítek? Protože řada věcí zůstává jaksi v mlhách a různá sdělení Microsoftu si občas protiřečí a především se mění v čase. Část otázek zůstává úplně nezodpovězena. Třeba vůbec není jasné, jak to bude s krabicovou verzí.


Logo Windows


Produkuje Microsoft jistý šum kolem nejnovější verze Windows jaksi nedopatřením, nebo v tom je záměr? Nemůže to být i tak, že jde o součást promyšlené komunikační strategie v rámci marketingových aktivit kolem desítek? Ať už je to záměr, nedopatření, nebo obojí najednou, Microsoftu se daří udržovat téma Windows 10 v ohnisku zájmu IT veřejnosti a trochu možná i běžných uživatelů počítačů. O desítkách píší všechny IT weby a diskusní fóra se zaplňují příspěvky.

Ať je to jakkoli, Windows 10 zůstanou žhavým tématem až do svého uvedení a nepochybně aspoň nějakou dobu po něm. Mimochodem, co si myslíte o tom posledním šumu o Windows 10 a Insiderech vy? Podělte se v diskusi.

Já začínám mít pocit, že pravděpodobně jde o kombinaci marketingové strategie a k tomu běžného šumu způsobeného tím, že za Microsoft o desítkách mluví více lidí najednou.

Zdroj: Neowin
reklama