reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Video ukazuje přistání rakety Blue Origin z jejího pohledu

10.5.2016, Kateřina Hoferková, aktualita
Video ukazuje přistání rakety Blue Origin z jejího pohledu
Soukromá společnost Blue Origin vysílá do vesmíru své rakety. Nedávno proběhla třetí mise, kterou bylo možné sledovat pomocí záběrů z naší planety. Jak ale vypadá toto přistání přímo z pohledu samotné rakety?
Soukromá vesmírná společnost SpaceX má za sebou už řadu úspěchů. Před nedávnem s úspěšným výsledkem proběhlo už druhé přistání rakety Falcon 9 FT na přistávací plošině na vodě. SpaceX je možná v poslední době nejznámější, ale ne jedinou soukromou společností, které se daří vysílat do vesmíru rakety, jež se v pořádku vrátí zpátky.

Blue Origin je americká soukromá společnost, která se specializuje na výrobu letecké a vesmírné techniky. Tato společnost, kterou řídí Jeff Bezos, nedávno - 2.dubna 2016 - úspěšně provedla třetí let do vesmíru se svou raketou, která dosáhla vzdálenosti 103,8 km. Tato událost byla natáčená pomocí dronu, který však s raketou do vesmíru nemohl.

Videa, která jsou natáčená ze země, neposkytují až tak vizuálně zajímavý pohled, jde totiž vidět jen letící raketu a to, jak startuje a dosedá. Jiný úhel pohledu na tuto událost však může být opravdu zajímavý. Blue Origin nyní na YouTube zveřejnila video, které je natáčené nikoliv ze země, ale z pohledu rakety.


Video začíná okamžikem chvíli před tím, než raketa vstoupí do atmosféry. Záběry poskytují impozantní pohled na blížící se modrou planetu, jak raketa Blue Origin postupně klesá. S nižší výškou se mění i pohled - ze záplavy modré se najednou stává suchá americká poušť. Tato změna je opravdu rychlá.

Zatím jsou pro člověka takovéto záběry z vesmíru stále něčím zajímavým. S tím, jak rychle postupují vesmírné technologie kupředu, už to však možná nebude dlouho trvat a lety do vesmíru budou na denním pořádku.

Zdroj: YouTube

reklama