reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ViewSonic VG2860MHL-4K: Ultra HD pro profesionály

21.5.2015, Jan Vítek, aktualita
ViewSonic VG2860MHL-4K: Ultra HD pro profesionály
ViewSonic si připravil monitor s označením VG2860MHL-4K. Jedná se o 28" LCD, které je dle výrobce určeno pro profesionály, jimž nabídne panel s rozlišením 4K/Ultra HD a také desetibitové zpracování barev.
ViewSonic VG2860MHL-4K je tedy model pro profesionály, který nabízí 10bitové zpracování barev, ovšem v tomto ohledu nejde o nejlepší model z nabídky této firmy, však má jen 96% pokrytí barevného prostoru sRGB. To si ostatně sám výrobce uvědomuje, a tak tento monitor nabízí třeba finančníkům potřebujícím sledovat vývoj na trhu nebo pro sledování obrazu bezpečnostních kamer, kde se bude hodit velká plocha a rozlišení. Profesionálové pracující s fotografiemi či zpracovávající video by se tedy měli poohlédnout po jiných modelech.





Výrobce také uvádí, že jeho VG2860MHL-4K je určen pro každodenní a dlouhodobé nasazení a pro lepší pohodlí a ochranu očí nabídne ergonomický stojan a dnes tolik obvyklé Blue Light Filter a Flicker Free. Nepřekvapí nás také podpora PiP a PbP, čili zobrazení obrazu v obraze a dvou obrazů vedle sebe, pochopitelně každý z jiného zdroje. Dokonce je schopen rozdělit displej i na čtyři díly, každý s rozlišením Full HD a na každém zobrazit jiný signál.





Pro to ostatně nabídne dostatek rozhraní. Ve výbavě má DisplayPort 1.2a, Mini DisplayPort 1.2a, MHL 2.0, HDMI1.4a a DVI, přičemž pro využití rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu je potřeba zapojit jeden z DisplayPortů. Vedle toho tu je také velký USB hub se dvěma USB 3.0 a také dvěma USB 2.0 a nechybí také audio konektory plus dva 3W reproduktory.

Ze specifikací (viz zdroj) také poznáme, proč tento monitor není určen pro grafiky. Má totiž pozorovací úhly 170° a 160°, což jasně ukazuje na panel typu TN. Díky němu má ale slušnou 2ms odezvu a dále kontrast 1000:1 a jas až 300 cd/m2.

ViewSonic VG2860MHL-4K je k dispozici okamžitě za 499 eur bez daně a se čtyřletou zárukou. Do našich obchodů ještě nedorazil.

Zdroj: TZ ViewSonic
reklama