reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

VR aplikace umožňuje rodičům a dětem společně prožívat pohádky

1.5.2016, Kateřina Hoferková, aktualita
VR aplikace umožňuje rodičům a dětem společně prožívat pohádky
Díky moderním technologiím je možné s ostatními lidmi komunikovat rychleji a snáz, i když jsou třeba na jiném kontinentu. Tato VR aplikace od Samsungu spojuje rodiče a děti, kteří zrovna nemůžou být spolu.
Mnozí rodiče mají hektické a náročné zaměstnání, a tak se někdy stane, že jsou pryč na služební cestě a nemohou svým dětem vyprávět nebo číst pohádky na dobrou noc. Lidem je to pak líto, ale jak tuto situaci vyřešit? Samsung přišel se zajímavým nápadem, který bude bavit jak děti, tak i dospělé. Hlavní myšlenkou tohoto projektu je především to, že technologie dokáže lidi se svými dětmi víc sblížit i na velké vzdálenosti.

Korejský gigant totiž vyvinul aplikaci pro virtuální realitu, která se nazývá Bedtime VR Stories a bude k dispozici pro headset Gear VR od Samsungu. Pointa spočívá v tom, že pohádky na dobrou noc si budou užívat děti a s nimi i jejich rodiče, a to i když se bude každý z nich nacházet úplně jinde.


V první řadě je tedy třeba mít minimálně dva headsety Samsung Gear VR pro virtuální realitu a k nim také dva z podporovaných chytrých telefonů od téže značky. Na nich se pak spustí aplikace, která vytvoří virtuální pohádkové prostředí s příběhem, ve kterém se může rodič se svým dítětem virtuálně spojit. Děti si mohou vybrat ze tří postav: k dispozici je tučňák, dinosaurus nebo robot. Jedná se jak o virtuální postavu, tak i o dekoraci dětského headsetu, který pak bude vypadat například jako hlava dinosaura.

Ve virtuálním pohádkovém prostředí si mohou rodiče s dětmi společně číst a prožívat pohádky nebo třeba navzájem komunikovat, a užít si tak společný zážitek. V současné době se na finální verzi aplikace Bedtime VR Stories ještě pracuje a pouze probíhá testování ve Velké Británii. Zatím tedy nejsou k dispozici informace, kdy bude aplikace vypuštěna mezi veřejnost v širším měřítku.

Aplikace se může zdát jako chladné moderní řešení vztahu rodiče a dítěte, ale když opravdu není zbytí, jedná se o zajímavý způsob komunikace na dálku. A vypadá to, že děti jsou z aplikace Bedtime VR Stories nadšené, i když po svém rodiči natahují jen ruku do prázdna. Vyvstává zde však ještě otázka, jestli headsety pro virtuální realitu nezpůsobí dětem újmy na zdraví, jako jsou například závratě nebo nespavost.

Zdroj: engadget.com

reklama