reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Levný VR headset od Trustu jde v ČR do prodeje

29.6.2016, Libor Pánek, aktualita
Levný VR headset od Trustu jde v ČR do prodeje
Nový headset patří k těm, do kterých je potřeba dát chytrý telefon. Mezi jeho hlavní výhody patří univerzálnost a také celkem nízká cena, od nynějška je headset Trust Exos 3D dotupný i v Česku.
Nový headset patří k těm, do kterých je potřeba dát chytrý telefon. Mezi jeho hlavní výhody patří univerzálnost a také celkem nízká cena, od nynějška je headset Trust Exos 3D dostupný i v Česku. Headset pro virtuální realitu s názvem Trust Exos 3D jde do prodeje v České republice i na Slovensku. Výrobce udělal zajímavý kompromis mezi cenou a výbavou. Rozhodně je však levnější než konkurence od Samsungu či Zeiss.

Na rozdíl od Google CardBoard headset nabídne bytelné tělo s pěnovými polštářky na obvodu, aby headset netlačil příliš do hlavy. Čočky jsou nastavitelné, a to jak pro různé šířky uživatelových očí, tak i dioptricky.





Na rozdíl od klasických Google CardBoard by tyto brýle měly být znatelně pohodlnější a nemusíte si je skládat. Další výhodou je velká univerzálnost, headset podporuje telefony s úhlopříčkou 3,5" až 6", nejsou potřeba žádné vaničky ani nic podobného, co by ztížilo kompatibilitu. Trust myslel i na nabíjení a na obou stranách headsetu jsou díry, kudy se dají prostrčit kabely. Nemusí se jednat jen o nabíjení, ale i o klasický audio výstup, jelikož headset nemá vlastní sluchátka.

Aplikací pro headset je hodně, jelikož využívá platformy pro Google CardBoard, takže se dá očekávat, že jich bude ještě přibývat. Exos 3D má navíc jednu výhodu, tou je odklopitelný přední kryt, což odhalí kameru telefonu, takže se headset může proměnit i v zařízení pro rozšířenou realitu.

Trus Exos 3D je k dispozici na českém trhu ode dnešního dne za cenu od 999 korun, což je velmi dobrá cenovka, když se celkem nepohodlné CardBoard dají sehnat zhruba od 200 korun. Na druhou stranu je na českém trhu několik podobných headsetů, do kterých se dá jednoduše vložit chytrý telefon.

Zdroje: Heureka, Trust


reklama