reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

vTime: první sociální síť ve virtuální realitě

22.12.2015, Jan Pánek, aktualita
vTime: první sociální síť ve virtuální realitě
Virtuální realita nabízí zajímavé řešení běžných věcí, jako jsou třeba sociální sítě. vTime je novinka, díky které můžete s přáteli chatovat na velmi neobvyklých místech a cítit se přitom, jako byste tam skutečně byli.
Liverpoolské studio Starship představilo aplikaci vTime pro virtuální realitu. Jedná se o sociální síť ve VR a je nyní k dispozici na Gear VR store.

vTime funguje jako obyčejné sociální sítě tak, jak je znáte. Ovšem díky virtuální realitě vše dostává jiný rozměr. Můžete vyhledávat jiné uživatele a posílat jim žádosti o přátelství. Když chcete s přáteli chatovat, stačí odeslat požadavek, počkat až bude přijatý a vy pak můžete díky VR konverzovat na místě, které si vyberete. K dispozici je i funkce náhodného setkání, to pak umožňuje i vznik místností, kde se soustředí lidé se stejnými zájmy.


Chatovací místnosti jsou tematizované, můžete si také povídat třeba na orbitě planety Země nebo na skále několik set metrů nad zemí. Aplikace je však dělaná spíš pro intimnější hovory, protože chatovat spolu můžou maximálně 4 osoby.

V aplikaci najdete i místnost, kde je možné sdílet 360stupňové obrázky. vTime také brzy hodlá vybudovat své úložiště, kam se budou moct nahrávat fotografie a videa a bude k nim tak umožněn přístup i na dálku, tato funkce se plánuje na první čtvrtletí roku 2016.






Netradiční sociální síť nabízí i tvorbu vlastních avatarů. Vybírat tak můžete z možností volby oblečení, účesu, pohlaví a barvy pleti. K realistickému dojmu přispějou pohyby avatarů. K pohybům očí se přidají pohyby úst, těla a rukou založené jen na audio vstupu.

Aplikace bude kompatibilní s Google CardBoard, ale bude k tomu potřeba telefonu. Dále si pak vTime budou moct užít majitelé Gear VR a již se pracuje na verzích pro PlayStation VR, HTC Vive a Oculus Rift DK2, očekávají se však velké hardwarové požadavky.

Zdroj: roadtovr.com
reklama