reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Výstup na dva monitory pro všechny: Matrox DualHead2Go

9.11.2005, Milan Šurkala, aktualita
Výstup na dva monitory pro všechny: Matrox DualHead2Go
Máte notebook nebo PC s jedním výstupem na monitor (s integrovanou grafikou)? Pak vám jistě pomůže vychytávka Matrox DualHead2Go. Tato věcička totiž umožňuje poslat signál z analogového D-Sub konektoru na dva různé monitory a využívat tak...
Máte notebook nebo PC s jedním výstupem na monitor (s integrovanou grafikou)? Pak vám jistě pomůže vychytávka Matrox DualHead2Go. Tato věcička totiž umožňuje poslat signál z analogového D-Sub konektoru na dva různé monitory a využívat tak dvojnásobnou plochu i když to výstupy vaší grafické karty nepodporují (v našem případě jeden výstup a to analogový).




Lze tak využít rozlišení 2048×768 při 60Hz, 75Hz a naštěstí i akceptovatelných 85Hz. Maximem je 2560×1024 pixelů při 60Hz, tady už je podmínkou připojení k LCD monitorům, protože 60Hz je krajně nevhodná frekvence na CRT monitorech. Používáte-li DualHead2Go u notebooku, můžete si vychutnat výstup i na tři monitory, když do hry zapojíte i původní displej notebooku.

DualHead2Go je zatím určen pro rozvod analogového signálu, verze pro rozdělení digitálního signálu zatím ohlášena nebyla. Tato věcička vás přijde na $169, což je kolem 5.000Kč včetně DPH a to už si můžete rovnou koupit grafickou kartu s podporou dvou výstupů na monitor (platí pouze v případě, že máte PC s integrovanou grafikou a slot pro přídavnou grafickou kartu).

Matrox doufá v úspěch tohoto zařízení, protože mezi lety 2003 a 2005 se prodalo 100 milionů notebooků a 225 milionů počítačů s integrovanou grafikou, což je dohromady mnohem více počítačů s jediným výstupem než je tomu u 185 milionů počítačů vybavených přídavnou grafickou kartou.

Zdroj: www.xbitlabs.com, www.tgdaily.com, www.matrox.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama