reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vyzkoušejte si Unreal Engine 4 pod DirectX 12

7.8.2015, Jan Vítek, aktualita
Vyzkoušejte si Unreal Engine 4 pod DirectX 12
Známý modder PC her, který má přezdívku CryZENx, zveřejnil DX12 Unreal Engine 4 Elemental Demo. To nám umožní vyzkoušet si svůj hardware pod DirectX 12 a podívat se, co toho nové API dokáže.
Abyste si mohli DX12 Unreal Engine 4 Elemental Demo (cca 1 GB) vyzkoušet, potřebujete k tomu samozřejmě vhodný grafický čip s podporou DirectX 12 a také nainstalované Windows 10. Pro toto nové API už je vyvíjena řada her, ale zatím se žádná z nich neobjevila, a tak nám zbývají technologická dema jako toto nové pro Unreal Engine 4. A je to škoda, neboť právě nové DirectX 12 jsou jednou z hlavních novinek systému Windows 10, která už je k dispozici, ale my ji v podstatě nemáme jak využít.





Přímo v demu se můžeme díky ukazateli v pravém horním rohu podívat, kolik FPS dokáže náš počítat renderovat. Vidět jsou i ve videu, které bylo pořízeno na sestavě založené na procesoru Intel Core i7-4790 na 4,8 GHz, přetaktované NVIDIA GeForce GTX 980 Ti na 1366 MHz a 32 GB DDR3-2400. CryZENx má tedy k dispozici slušný stroj, ale bohužel se nepodíváme na to, na kolik FPS dokázal toto demo rozhýbat, protože měl stanovený strop na 60 FPS. Autor ale v komentářích uvádí, že v DirectX 12 demo běželo stále na oněch 60 FPS, zatímco v DirectX 11 framerate klesal až ke 42. Přínos nového API je tedy zřejmý.

Jiní uživatellé testující toto demo ale uvádí rozporuplné výsledky, takže někteří zaznamenali v DirectX 12 nárůst výkonu, ale jiní zase ne a několika lidem se demo ani nespustilo, ačkoliv měli k dispozici požadovaný hardware a systém. Osobně se mi demo bez problémů spustilo, ale pokud je pravda, že spuštěním souboru ElementalDemo.exe proběhne test v DirectX 11 a pomocí DX12 & NO VSYNC.lnk spustíme test v DirectX 12, pak v nich byl framerate naopak o něco nižší (testováno na 4jádrovém Core i5 a GeForce GTX 960).

Zdroj: Hexus.net
reklama