reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

W10 Start Menu ukáže až 10 propagovaných aplikací

16.5.2016, Jan Vítek, aktualita
W10 Start Menu ukáže až 10 propagovaných aplikací
Microsoft se rozhodl, že chce více využít reklamní potenciál Start Menu v systému Windows 10. To tak bude zobrazovat více, tedy až 10 dlaždic s aplikacemi či odkazem na takové, jež je možné si pořídit na Windows Store.
Změna nastane letos v létě s příchodem Windows 10 Anniversary Update, ale pokud byste si snad mysleli, že budete muset ve svém Start Menu přetrpět neodstranitelnou reklamu, tak se nemusíte obávat. Microsoft rozhodně nechce zahltit naše Start menu deseti reklamními dlaždicemi, jichž se nebudeme moci zbavit. Nejde ale pouze o reklamu, respektive odkazy na propagované aplikace do Windows Store, ale také o již stažené a nainstalované aplikace, jež si uživatel sám nevyžádal.





Chce ale využít Start Menu pro to, aby mohl lépe propagovat aplikace prodávané na Windows Store a v podstatě i celý tento obchod, k němuž mnoho uživatelů Windows 10 dosud cestu nenalezlo, nebo o to ani nemají zájem. Ukazují na to slidy z prezentace WinHEC (Windows Hardware Engineering Community), kde je také uvedeno, že cílem je "představit uživatelům a vystavit je obchodu Windows Store". Je také zřejmé, že místečko mezi takto propagovanými aplikacemi si Microsoft nechá od vývojářů dobře zaplatit.





Nyní už je možné, aby Start Menu ve Windows 10 ukazovalo pět takových reklamních dlaždic, což se brzy má rozšířit na zmíněných deset. Takové aplikace či odkazy si ale budeme moci plně odinstalovat a komerční zákazníci si mohou nastavit, aby se takové dlažice v jimi spravovaných systémech ani neobjevily. Dle Neowin by se také reklamní dlaždice neměly objevit po aktualizaci starší verze Windows 10 na Anniversary Update, takže se s nimi máme setkat pouze při zbrusu nové instalaci systému.

Zdroj: Hexus.net
reklama