reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Warner Bros dlouho věděli, že nový Batman pro PC je katastrofa

2.7.2015, Jan Vítek, aktualita
Warner Bros dlouho věděli, že nový Batman pro PC je katastrofa
Dva z testerů nově vydané hry Batman: Arkham Knight, se nechali slyšet, že Warner Bros velmi dobře a dlouho před vydání hry věděli o tom, že verze pro PC je problémová, a přesto neudělali nic pro nápravu.
Ihned po vypuštění hry Batman: Arkham Knight se začali ozývat nespokojení majitelé PC verze, kteří informovali o nestabilitě, velkých problémech s výkonem i na silných počítačích a také o uzamknutí maximálního framerate na 30 FPS. Jak se nyní ukázalo, tvůrci o těchto problémech věděli, a to dlouho před vydáním finální verze.

Nové informace sdělili serveru Kotaku hned dva lidé pracující nejspíše jako testeři hry Batman: Arkham Knight, kteří si ale z pochopitelných důvodů přáli zůstat v anonymitě. Dle jednoho z nich je velmi humorné sledovat Warner Bros, jak předstírají, že neměli žádnou představu o tom, v jak špatném stavu verze hry pro PC je. Už před rokem se vědělo o řadě problémů, které zůstaly nevyřešeny až do vydání finální verze hry. Testeři prý informovali tvůrce o "doslova tisících bugů, které se vztahovaly výhradně k PC verzi a výkonu". Šlo především o problémy s texturami a také s tím, že jakmile se na scéně objevil Batmobile, šlo všechno mírně řečeno do kopru. Někteří uživatelé mluvili třeba o tom, že po nasednutí do Batmobilu šly FPS dolů na nehratelných 14, a to na počítači, který zvládá Witchera 3 při 60 FPS.





Warner Bros přitom minulou středu přestali nabízet nového Batmana na Steamu a uživatelé dostali možnost získat své peníze zpět. Firma se zároveň omluvila za problémy s výkonem a za nestabilitu hry na PC a ubezpečila nás, že to bere velmi vážně, pozastavuje prodeje a pracuje na vyřešení veškerých bugů.

Tvůrci už stačili přijít s prvním patchem pro PC, který řešil problémy s efektem deště a tzv. zastínění okolím (ambient occlusion), ale neudělal nic s výkonem a neodstranil tolik diskutované omezení na maximálních 30 FPS (ačkoliv NVIDIA má na YouTube video ze hry při 60 FPS). Stále tak není jasné, kdy se PC verze Batman: Arkham Knight dostane opět do prodeje.





Vypadá to tedy, že firmy Warner Bros., Rocksteady a Iron Galaxy Studios, které na novém Batmanovi pracovaly, si uřízly ještě větší ostudu kvůli svému nezájmu o stav produktu, který nabídly na trhu. Však problémy s PC verzí jsou tak očividné, že je prakticky nemožné, aby se o nich předem nevědělo.

Zdroj: Kotaku
reklama