reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WD Ae: velké disky pro datacentra

16.9.2014, Jan Vítek, aktualita
WD Ae: velké disky pro datacentra
Společnost WD si připravila novou řadu pevných disků s prostým označením Ae. Určeny jsou pro moderní datacentra a slibují slušné kapacity a nízkou spotřebu, přičemž ukládat se na ně mají především tzv. Cold Data.
Produktová řada WD Ae byla představena minulý týden na veletrhu Intel Developer’s Forum (IDF) jako disky určeny pro datová centra založená na platformě web-scale. Disky slibují nízkou spotřebu energie a také technologii Progressive Capacity pro škálování kapacity. Disky tak mohou postupně dostat zvýšenou kapacitu na 6,1 TB, 6,2 TB nebo 6,3 TB, díky čemuž stoupá i celková kapacita datového centra. Z toho by se mohlo zdát, že půjde třeba o nový firmware, s jehož pomocí ten samý disk nabídne vyšší kapacitu než původně, ale tak tomu není. Jde pouze o to, že WD bude nabízet disky třeba s 6,1 TB a postupně se v jeho portfoliu objeví větší a větší disky.





Nové disky WD Ae jsou také určeny především pro Cold Data, čili data, která budou spíše ležet ladem v jen málo používaných úložištích, takže poslouží třeba pro jejich archivaci. Ve srovnání s úložišti pracujícími s "horkými daty" zde nejsou velké nároky na přístupovou dobu a hledí se spíše na spotřebu a chlazení. WD Ae tak mají tvořit alternativu pro páskové technologie a celé páskové knihovny.

WD Ae budou na trh dodávány ve 20kusových baleních a k dostání budou ještě do konce roku. Záruka je tříletá a více informací se dozvíte na stránkách výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ WD
reklama