reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WD Gold nyní s kapacitou 10 TB

3.8.2016, Jan Vítek, aktualita
WD Gold nyní s kapacitou 10 TB
Western Digital Corporation ohlásila nový přírůstek do rodiny jejích pevných disků značky WD. Jedná se o 10TB modely WD Gold, které jsou určeny především pro náročné prostředí datových center.
Western Digital Corporation je výrobcem pevných disků značky WD a pro své nejlepší modely využívá technologii HelioSeal, která umožní navýšit počet ploten k v klasickém disku, díky čemuž se zvedne i jeho kapacita. Nyní byly ohlášeny pevné disky WD Gold s kapacitou 10 TB, které právě využívají technologii HelioSeal, díky níž je vnitřní prostor plný helia, které by nemělo mít šanci uniknout.





WD Gold jsou určeny pro malá až střední datová centra a servery, jako jsou třeba rackové servery nebo větší NAS. Firma v tiskové zprávě uvádí, že nové WD Gold dostaly o čtvrtinu vyšší kapacitu, což znamená, že dosud byly k dispozici disky této řady s kapacitou maximálně 8 TB. Nové 10TB modely mají dále snížit náklady na vlastnictví a provoz (TCO, Total Cost of Ownership), a to jednak díky vyšší kapacitě a potom i díky nižší spotřebě o osm procent. Díky tomu je výrazně lepší celková efektivita ohledně poměru kapacity ku spotřebě, která je oproti 8TB modelům lepší o 26 procent.

Vedle toho mají nové WD Gold dosáhnout o 21 % vyššího výkonu v sekvenčních operacích (opět v porovnání s 8TB verzí) a slibují dlouhou životnost s ratingem 2,5 milionu hodin MTBF, což je ale stejné jako u menších disků. WD také nabízí nepřetržitou technickou podporu a zatím nové WD Gold 10 TB (WD101KRYZ) nabízí na americkém trhu prostřednictvím distributorů i ve vlastním WD Store.

Zdroj: TZ WD
reklama